18 C
Panevėžys
Šeštadienis, 19 rugsėjo, 2020

Netradiciniai patiekalai iš obuolių ir kriaušių

AutoriusJPFotoTV3

Populiariosios TV3 laidos „La maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos vedėjas Mindaugas Rainys šį kartą lankysis išskirtinėje sodyboje su šimtamečiu sodu, iš kurio derliaus gamins skaniausius patiekalus: patarškos krūtinėlę su obuoliais, degintą sūrio pyragą su kriaušėmis ir kitus gardumynus. Semkitės kulinarinių idėjų su „La maistu“!

Sodyba, kurioje įsikūrę šeimininkai Vida ir Simas Šatkauskai, skaičiuoja visą šimtą metų – ji įkurta 1900-aisiais. Čia galima pamatyti ir šimtametį sodą – 2,3 hektaro plote auga net apie 150 medžių, todėl derliaus užtenka ir šeimai (pora augina keturis vaikus), ir augintiniams, ir svečiams.

Šatkauskų sodyba įtraukta į „Paveldo sodų“ turą – joje augančios šimtametės obelys ir kiti medžiai svarbūs savo veislėmis, todėl turistai, norintys pasižvalgyti po šimtametį sodą ir pasigėrėti gamta, įdomiais perinčiais paukščiais, yra labai laukiami.

Šeimininkai Vida ir Simas ne tik aprodys savo valdas „La maistas“ kūrybinei komandai, bet ir  pavaišins savo ruoštais skanumynais. Taigi, šį kartą laidoje – visi patiekalai bus su kriaušėmis ir obuoliais.

Sodybos šeimininkas Simas gamins degintą baskų sūrio pyragą su kriaušėmis ir levandomis bei obuolių čatnį. Vylius gamins griliuje keptą sūrio sumuštinį su kriaušėmis, obuoliais, karamele ir cinamonu, o Tomas – keptus obuolius su patarškos krūtinėle ir keptų obuolių padažą su rozmarinais.

Garsus istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis siūlo žiūrovams į savo meniu įtraukti pataršką.

„Patarška – naminis paukštis, gyvenantis medžiuose. Jis labai dažnai naudojamas prancūzų virtuvėje, tai prancūzų gastronomijos klasika. Pas mus buvo primirštas, bet šiuo metu atgimsta, vis daugiau ūkininkų pradeda auginti. Man tai unikalus paukštis. Lengva struktūra, ji šiek tiek tvirtesnė nei vištienos, spalva geltonesnė, o skonis –  išskirtinis“, – kalbėjo T. Rimydis.

Siūlome pasigaminti Tomo keptų obuolių padažą su rozmarinais, kuris puikiai dera prie patarškos bei kitų paukštienos patiekalų.

Jums reikės:

  • 200 ml vištienos sultinio
  • 100 ml obuolių sulčių
  • 100g svogūnų
  • 50 g obuolių
  • 50 g sviesto
  • 3 g rozmarino
  • druskos pagal skonį

Gaminimo eiga:

  • Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus.
  • Suminkštėjus svogūnams, pilkite vištienos sultinį.
  • Po 10 minučių sudėkite mažais kubeliais supjaustytus obuolius, supilkite sultis ir toliau kaitinkite.
  • Nugaravus sultims, sudėkite šaltą sviestą, rozmariną ir gerai išmaišykite, kad sviestas ištirptų.
  • Pagardinamas druska pagal skonį.

Skanaus!

Daugiau receptų ir patarimų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.

Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Karantino įtaka: du trečdaliai apklaustųjų maistą namuose ruošia kasdien

confident-noyce

Apklausa: po karantino lietuviai virtuvėje sukasi dar dažniau

confident-noyce

Lietuviškos bulvės: ar išties jau visi patiekalai išragauti?

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau