6.3 C
Panevėžys
Trečiadienis, 24 balandžio, 2024

Natūrali imuniteto apsauga: kaip teisingai derinti vaisius?

Daugiausiai gripo atvejų Lietuvoje fiksuojama sausio–vasario mėnesiais, tad vis dažniau girdime kalbas apie imuniteto stiprinimą. Kaip teisingai derinti vaisius, kad būtų ir naudinga sveikatai, ir skanu, rašoma lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ naujajame leidinyje „Įkvėpimai“.

„Vaisių skoniai labai skirtingi. Ir nebūtinai kokteiliuose jie visi dera. Štai persimonai nedraugauja su ananasais, o džiovinti vaisiai negali pakęsti citrinos. Vienu metu geriausia valgyti vieną ar dvi vaisių rūšis“, – pasakoja „Maximos“ Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė.

Saldžiais vaisiais laikomi bananai, datulės, figos, persimonai, saldžiosios slyvos ir vynuogės. Pusiau rūgščiais vadiname vyšnias, mangus, mėlynes, žemuoges, avietes, obuolius, kriaušes, slyvas, vynuoges, persikus ir abrikosus. Rūgštūs vaisiai: apelsinai, mandarinai, greipfrutai, ananasai, granatai, citrinos, serbentai, spanguolė, rūgštūs obuoliai, vynuogės, slyvos.

„Pusiau rūgštūs vaisiai ir uogos puikiai dera su saldžiaisiais: kriaušės su figomis, bananai su abrikosais, bananai su mangais, banana su mėlynėmis ar braškėmis. Lygiai taip pat juos galima maišyti ir su rūgščiais: obuolius su mandarinais, braškes su kriaušėmis, ananasus su vynuogėmis. Beje, melionai – tai vaisių grupė, kuri nedera su niekuo. Įvairių rūšių melionus ir arbūzus galima valgyti tik vienus“, – pataria B. Baratinskaitė.

Vaisių kokteilis su mangais, imbierais ir ciberžolėmis

Jums reikės:

1 mango, geriausia – supjaustyto gabalėliais ir užšaldyto šaldymo kameroje

1 banano

1 apelsino, tik gerai nulupkite ne tik žievelę, bet ir tai, kas po ja

1 stiklinės migdolų

Imbiero – kiek patinka, pagal skonį. Jį nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais

1/3 arbatinio šaukštelio ciberžolių

„Šis vaisių kokteilis ne tik labai skanus, bet ir sveikas. O pagaminsite jį vos per kelias minutes: Susmulkintus vaisius, riešutus, imbierus, ciberžoles suberkite į vaisių trintuvą ir viską plakite apie 3 minutes, kol masė taps vientisa. Skanaus“, –  receptu dalijasi B. Baratinskaitė.

Šį ir kitus receptus pirkėjai gali rasti „Maximos“ nuo sausio leidžiamame mėnesiniame žurnale „Įkvėpimai“. Aktualios temos, ryškūs herojai, naudingi patarimai, receptai ir smagūs eksperimentai virtuvėje – žurnale kiekvienas skaitytojas galės rasti sau vertingo turinio. Pirmojo „Įkvėpimų“ leidinio numerio tiražas siekia 80 tūkst. egzempliorių. Žurnalas bus platinamas nemokamai didžiosiose „Maximos“ parduotuvėse. Žurnalą galima skaityti ir internete.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Norite suaktyvinti virškinimą ir sustiprinti imunitetą? Dietistė siūlo dažniau mėgautis karčiais produktais

confident-noyce

Užklupęs peršalimas – po žiemos nusilpusio imuniteto padarinys: patarė, kaip stiprinti organizmą pavasarį

confident-noyce

Vaistininkas pataria: 10 mažų įpročių, kurie gali pagerinti jūsų savijautą

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau