Mokslininkai besiveržiančio Islandijos ugnikalnio lavoje kepė dešreles

AutoriusGISMETEO.LTFotoSTOP KADRAS

Besiveržiančio Islandijos ugnikalnio vietoje, netoli sostinės Reikjaviko, mokslininkai sekmadienį gamino dešrainius.

Ką mokslininkai tyrė tokio kiek kuoktelėjusio eksperimento pagalba?

Deja, bet lavos dešrainiai nebuvo jų tyrimo dalis. Mokslininkai tiesiog buvo alkani.

Šio gamybos proceso vaizdo įrašus užfiksavo ir „Youtube“ pasidalino mokslininkai, tačiau jie nepapasakojo koks gi buvo šių ypatingųjų dešrainių skonis.

Jei reikėtų spėti, skonį galėjo užgožti paties ugnikalnio kvapas. Kaip AFP pasakojo vienas netoli ugnikalnio buvęs asmuo, čia tvyrantis kvapas yra gana aštrus.

Nacionalinis Islandijos transliuotojas, RUV, išsiveržimo vietoje įrengė tiesioginės ugnikalnio transliacijos stotį, tačiau nepanašu, kad dar kažkas bent jau šiuo metu bandytų lavoje gaminti egzotiškus patiekalus.

Tačiau tai toli gražu nėra pirmas atvejis, kai žmonės gamino dešrainius ant aktyvaus ugnikalnio lavos.

Per pastarąjį dešimtmetį daugybė kitų tai pat filmavo savo gaminimo lavoje procesus, nuo Gvatemalos iki Havajų. Ispanijos Kanarų salose netgi yra restoranas, kuris jūsų vakarienės gamybai naudoja karštį, sklindantį iš ugnikalnio.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.


PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Apsuks galvą: pavasariškieji „spring rolls“ suktinukai – traškūs, skanūs ir sveiki

confident-noyce

„Maisto banko“ vadovas: žmonės, prieš išmesdami maistą, vis dažniau pagalvoja dukart

confident-noyce

Kėdainių progimnazijoje įtariamas maistinės infekcijos protrūkis, keli vaikai ligoninėje

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau