11.3 C
Panevėžys
Sekmadienis, 29 gegužės, 2022

Marijampolės cukraus fabrikui keliama bankroto byla

AutoriusJPFotoWIKIPEDIA

Kauno apygardos teismas nutraukė RUAB „Lietuvos cukrus“, kuriai priklauso cukraus fabrikas Marijampolėje, restruktūrizavimo bylą ir, tenkindamas dalies kreditorių prašymą, priėmė nutartį iškelti bendrovei bankroto bylą. Teismas konstatavo, kad „Lietuvos cukrus“ taip ir nepateikė restruktūrizavimo plano, o bendrovės įsipareigojimai, turimais duomenimis, viršija turtą. Nutartis dar gali būti skundžiama.   

Šiuo metu fabrikui vadovaujantis laikinasis administratorius „Insolvensa“ įmonėje liks iki tol, kol nutartis galutinai įsiteisins. Pasak laikinojo administratoriaus, besikeičiantis bendrovės statusas netrukdo rengti fabriką artėjančiam žaliavos supirkimui ir cukraus gamybai.

„Teismo sprendimas logiškas – įmonės būklė toliau prastėja, o buvę jos vadovai, ar tokiais save laikantys asmenys sabotuoja bendrovės dokumentų, antspaudo ir kitų svarbių atributų perdavimą ir blokuoja prieigą prie IT sistemų. Tačiau šios aplinkybės netrukdo vykdyti veiklą ir rengtis sklandžiam fabriko perdavimui bankroto administratoriui. Galiu tik pajuokauti, kad bankroto administratoriui bent jau nereikės paryčiais iš įmonės išvesdinti darbuotojais prisistatančių spalvingų biografijų asmenų, užsibarikadavusių administracijos pastate“, – sakė „Insolvensos“ atstovas Kęstutis Butkus.

Kauno apygardos teismo sprendimas pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones ir paskirti pilną administravimą buvo priimtas rugsėjo 4 dieną.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau