14.5 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 21 spalio, 2021

„Maisto banko“ iniciatyvai svarbus yra kiekvieno įsitraukimas ir indėlis

AutoriusJP
FotoORGANIZATORIŲ

Spalio 8-9 d. vyks rudeninė „Maisto banko“ iniciatyva, kurios metu gyventojai kviečiami paaukoti skurdžiau besiverčiantiems. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad prekybos tinklas yra ilgametis „Maisto banko“ partneris ir didžiausias rėmėjas maistu, o prie organizacijos iniciatyvos prisideda ir tinklo darbuotojai.

„Indėlis į socialinės atskirties ir skurdo mažinimą yra neatsiejama mūsų kasdienės veiklos dalis. Esame vienas pirmųjų ir didžiausias šios organizacijos rėmėjas bei nuolat įsitraukiame į „Maisto banko“ iniciatyvas. Didelis vaidmuo tenka ir mūsų darbuotojams, kurie kasdien padeda surinkti ir perduoti visų kategorijų produktų, paliekant laiko iki jų galiojimo pabaigos. Tikime, kad visų mūsų susitelkimas gali padėti tiems, kuriems to labiausiai reikia“, – sako V. Budrienė.

Pasak komunikacijos vadovės, skaičiuojama, kad didžiausią kasdien organizacijai perduodamo maisto dalį sudaro vaisiai ir daržovės, duonos gaminiai, pieno produktai. Mažiausiai surenkama įvairių aliejų ar riebalų. Taip pat „Maisto bankui“ perduodami ir ne maisto produktai.

Spalio 8–9 dienomis „Maisto banko“ iniciatyvą galės paremti ir visi prekybos tinklo pirkėjai. Iniciatyva bus vykdoma didžiuosiuose šalies miestuose ir regionuose. Gyventojai kviečiami aukoti ilgo galiojimo maisto produktus arba nuskenuoti savanorio įteiktą skrajutę ir taip paaukoti 3 eurus kovai su maisto švaistymu.

„Maisto švaistymas yra sudėtinga problema, nes maisto produktams užauginti, pagaminti ir transportuoti reikia didelių sąnaudų. Parduotuvėse naudojame įvairius sprendimus, kurie padeda kaip įmanoma tiksliau planuoti užsakomų prekių kiekį. Taip pat skatiname pirkėjus atsakingai ir sąmoningai vartoti bei apsipirkti“, – teigia V. Budrienė.

Prekybos tinklas siekia palengvinti „Maisto banko“ savanorių darbo sąlygas ne tik prisidėdamas prie paprastesnio produktų perdavimo, bet taip pat ir sudėtingu karantino laikotarpiu paremdamas organizaciją jau pagamintais kulinarijos gaminiais.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.


PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Visa tiesa apie picą su šefu Demarco: kodėl jos nereikėtų gardinti ananasais ir kaip ją tobulai pasigaminti namuose?

confident-noyce

Atraskite iš naujo – 3 patiekalai iš maltos mėsos rudeniškai vakarienei

confident-noyce

Atvėsus orams išbandykite sočią japonišką sriubą – rameną

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau