Visas maistas turi būti suvalgytas – įgyvendinti šią taisyklę paprasta, jeigu namuose turite vakuumavimo sistemą. Induose be deguonies maisto produktai net penkis kartus ilgiau išlieka švieži, lyginant su nevakuumuotu maistu.
„Šiuolaikinės technologijos padeda sumažinti ar visai atsisakyti maisto švaistymo. Todėl „Maxima“ savo pirkėjams suteikia galimybę už itin palankią kainą įsigyti „Zwilling Fresh & Save“ kolekcijos prekių, kurios pakeičia žaidimo taisykles virtuvėje – vakuumuojant maistą gyvenimas tampa tvaresnis, o pati technologija sparčiai plinta visame pasaulyje. Nauja „Maximos“ iniciatyva padės klientams gyventi tvariau ir ilgiau mėgautis šviežiu maistu“, – sako „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento vadovė Ernesta Dapkienė.
Aukščiausios kokybės „Zwilling Fresh & Save“ vakuumavimo sistema, kurią sudaro vakuumavimo pompa ir specialūs maišeliai bei stikliniai indai, padeda kur kas ilgiau išlaikyti produktus šviežius, taip pat leidžia atrasti naujų receptų ir maisto gamybos būdų. Inovacija sutaupo laiko, pinigų ir prisideda prie tvarumo, atsakingesnio vartojimo ir maisto pakuočių mažinimo.
„Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė pastebi, kad net laikant maistą šaldytuve neįmanoma visiškai išsaugoti jo kokybės, šviežumo ir naudingų savybių. „Visi maisto produktai yra biologiškai aktyvūs, juose dėl oksidacijos vyksta cheminiai procesai. Pagrindinė priežastis, kodėl maistas ima gesti – reakcija su temperatūra ir deguonimi. Tai žinodami mokslininkai sukūrė maisto vakuumavimo sistemą, kuri padeda ilgiau išsaugoti šviežio ar pagaminto maisto skonį ir prailgina galiojimo laiką, nes inde arba maišelyje tiesiog nebelieka deguonies“, – aiškina B. Baratinskaitė.
Todėl, anot maisto gamybos ekspertės, turint vakuumavimo sistemą maisto likučiai bus ilgiau tinkami vartoti ir vakare neteks išmesti nuo pusryčių šaldytuve likusio sumuštinio.
„Taip pat „Zwilling Fresh & Save“ savo vertę įrodys, kai norėsite įgyvendinti savo kulinarines idėjas. Pavyzdžiui, sekmadienį turite daugiau laiko ir nusprendžiate paruošti apkepą – sukrečiate viską į stiklinį indą, vakuumuojate ir paliekate taip paruoštą patiekalą kitai dienai. Nuimsite dangtį ir pašausite į orkaitę – išeis puiki vakarienė. O jeigu visko nesuvalgysite – užvošite dangtį ir vėl vakuumuosite – taupysite maistą neprarasdami jo kokybės ir skonio savybių. Tas pats indas tiks, jeigu patiekalą šildysite mikrobangų krosnelėje“, – dalijasi B. Baratinskaitė.
Ji priduria, kad vakuumavimo maišeliuose galima marinuoti mėsą, žuvį, kitus produktus. Taip pat maišelius galima naudoti norint gaminti sous-vide būdu, kai verdamas vandenyje vakuumuotas maistas.
„Pradėję naudoti vakuumavimo sistemą žmonės iškart pastebi, kad tai yra puikus būdas išvengti drėgmės, dėl kurios šaldant maistą susidaro šerkšnas. Kai šaldome vakuumuotus produktus, šerkšnas nesusidaro, o maisto produktuose išlieka daugiau naudingų medžiagų“, – priduria „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė B. Baratinskaitė.
Išnaudoti visus „Zwilling Fresh & Save“ sistemos privalumus pirkėjams padės „Zwilling Culinary World“ programėlė telefone. Joje galima tiesiog žymėti savo vakuumuojamus produktus, o programėlė nustatys ir primins, kada juos reiktų sunaudoti. Negana to, programėlė pasiūlys ir receptų, kad nebūtų iššvaistytas nė vienas gabalėlis maisto, o planuoti savaitės valgiaraštį būtų paprasta ir sklandu.