„La Maistas“ – nauja intriga kulinarijos pasaulyje

„La Maistas“ – nauja intriga kulinarijos pasaulyje

JP / TV3 nuotr.

Jau rugsėjo 8 dieną TV3 eterį užlies improvizacijų ir skonių jūra – startuos nauja kulinarinė laida „La Maistas“. Garsiausi Lietuvos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir kviestinis svečias dalinsis kulinarinėmis idėjomis, laužys nusistovėjusius standartus ir kvies į maisto gamybą žiūrėti kaip į kūrybą.

Kiekvienoje laidoje 3 skirtingų kulinarijos krypčių atstovai pateiks savas vieno patiekalo ar kulinarinės temos interpretacijas. Temos bus pačios įvairiausios – nuo mokinukų priešpiečių dėžutės iki tradicinio plokštainio naujų variacijų. Kulinarijos profesionalai ne tik gamins, bet ir su žiūrovais dalinsis savo receptais bei praktiniais patarimais.

BIC

„Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius – atstovauja visiškai skirtingas kulinarines kryptis, kiekvienas yra savo srities profesionalas ir fanas, tad žiūrovams bus tikrai įdomu stebėti kaip jie dirba ir kokias idėjas pateikia. O kiekvienoje laidoje apsilankęs kviestinis svečias – maisto blogeriai ir kiti kulinarijos entuziastai įlies dar daugiau intrigos“, – apie naują laidą pasakojo Arvydas Rimas, TV3 kūrybos direktorius.

„Ši laida išskirtinė ne tik savo formatu, idėjomis ir vedėjais, tai ir naujas žingsnis mūsų profesiniame pasaulyje kuriant multiplatformišką produktą. Šis projektas yra skirtas visoms mūsų žiniasklaidos grupės valdomoms media platformoms. Laida sekmadienio rytais bus rodoma per žiūrimiausią TV3 televiziją, per TVPLay platformą, o išrinkti įdomiausi momentai, siužetai, receptai, patarimai – didžiausiame receptų portale lamaistas.lt. Tad pasieksime pačius įvairiausius žiūrovus su pačiais įvairiausiais žiūrėjimo įpročiais ir pomėgiais“, – sakė A. Rimas.

Laidos kulinarai – skirtingų virtuvių atstovai

Vienas laidos šefas Vylius Blauzdavičius puoselėja didžiulę aistrą maisto gamybai lauke ir lietuvių regioninei virtuvei.

„Kai aš gaminu būna daug liepsnų, daug dūmų, daug visko! Aš viską darau per eksperimentus. Nebijokite ir jūs eksperimentuoti, sudeginti. Vieną kartą nesigaus, antrą, bet trečią tikrai gausis ir turėsite unikalų patiekalą”, –  būti drąsiems virtuvėje ragino Vylius.

Kita impozantiškojo šefo aistra – regioninė virtuvė. „Regionuose yra išlikusi didelė dalis mūsų autentikos, kuo aš labai domiuosi. Man trūksta tos tikrosios lietuviškos autentikos, kad šiek tiek paprasčiau žiūrėtume į visus produktus. Geram patiekalui nereikia 10 ingredientų, čia yra mano nuomonė. Geram patiekalui, geram skoniu užtenka vos kelių ingredientų. Tai ir bandysiu įrodyti naujoje laidoje “La Maistas” , – sakė V. Blauzdavičius.

Vyliaus priešingybė – ramus ir išlaikytas profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis, valdantis kelis restoranus ir atstovaujantis pasaulinę virtuvę.

„Mano tikslas parodyti, kad kulinarija – tai sritis, kurioje kiekvienas gali tapti tikru kūrėju, o visi praktiniai patarimai ir nusistovėjusių mitų griovimas padės atrasti naujus skonius, netikėčiausius produktų derinius ir naujas spalvas kulinarijoje“, – sakė T. Rimydis.

Smagią nuotaiką kurs žiūrovų itin mylimas laidų vedėjas Vitalijus Cololo.

AIK

H2Auto plovykla

EXPO

Labirintų parkas

Mano namukas

Dattoo tattoo

PIC

NĖRA KOMENTARŲ

Atsakyti

JP.LT už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.LT pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.