19 C
Panevėžys
Sekmadienis, 16 gegužės, 2021

„Krekenavos agrofirma“ galės eksportuoti jautieną į Kiniją

Darbo partijos įkūrėjo ir pirmininko Viktoro Uspaskicho šeimos valdoma mėsos perdirbimo įmonė „Krekenavos agrofirma“ galės eksportuoti mėsos produkciją į Kiniją. Tai pirmoji Lietuvos įmonė, gavusi leidimą jautienos eksportui į Kiniją.

Maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė, jog šią savaitę gauta ekspertų išvada, kad „Krekenavos agrofirma“ atitinka Kinijos importo reikalavimus ir yra įtraukta į įmonių, galinčių eksportuoti šaldytą jautieną, sąrašą.

Leidimas gautas po Kinijos ekspertų audito, vykusio Lietuvoje birželį. Audito metu Kinijos specialistai aplankė tris Lietuvos įmones, pretenduojančias eksportuoti šaldytą jautieną į Kiniją.

Pagal Kinijos ekspertų vertinimo išvadas, „Biovelai-Utenos mėsai“ ir „Agarui“ nurodyta atskirti kiaulių ir galvijų skerdimo linijas, tada pakartotinai kreiptis dėl jautienos eksporto į Kiniją galimybių.

„Šiuo metu ši šalis intensyviai kovoja su afrikiniu kiaulių maru (AKM), stengiasi suvaldyti situaciją, nes Azijoje ši liga sparčiai plinta. Todėl viena svarbiausių Kinijos keliamų sąlygų Lietuvos mėsos perdirbimo įmonėms – užtikrinti, kad kiaulės ir galvijai skerdyklose būtų skerdžiami atskirai. Taip būtų apsidraudžiama, kad pagaminta jautiena neturėtų sąlyčio su perdirbama kiauliena, stengiantis išvengti AKM viruso plitimo“, – pranešime sakė  tarnybos direktorius Darius Remeika.

Tarnybos duomenimis, šiemet iš Lietuvos į Kiniją eksportuota 335 tonos pieno konservų, beveik 134 tonos sūrių, 717 tonų maistinių pieno miltų, 200 tonų pieno išrūgų, 62 tonos kulinarijos gaminių, 15 tonų valgomųjų ledų.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.


PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Šašlykų kepimo ant grilio ABC: kokią mėsą rinktis, kaip ją paruošti ir kiek laiko kepti?

confident-noyce

Netikėti mėsos marinatai pavasariškiems kepiniams

confident-noyce

Grilio sezono pradžia – patarimai, kaip iškepti puikaus skonio šašlykus

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau