Keičiasi tvarka, kada žmogus laikomas pasveikusiu nuo COVID-19

AutoriusRamūnas Jakubauskas (BNS)FotoFREEPIK.COM

Artimiausiu metu ketinama keisti kriterijus, kuriais remiantis asmenys laikomi pasveikusiais nuo koronaviruso, teigia sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė.

Jos teigimu, nuo šiol pasveikusiu nuo koronaviruso, kai sergama lengva forma, bus laikomas asmuo, kai nuo ligos pradžios praeis 10 dienų, tai turės patvirtinti gydytojas.

„Patį pasveikimo faktą turės konstatuoti šeimos gydytojas arba pacientą gydantys gydytojai“, – žurnalistams ketvirtadienį teigė K. Garuolienė.

„Nebereikės vykti darytis tyrimų – praėjus tam tikram laikui nuo susirgimo pradžios bus galima laikyti, kad žmogus yra sveikas bei gali grįžti į įprastinį gyvenimą“, – pridūrė ji.

Viceministrės teigimu, kriterijai keičiami atsižvelgus į mokslininkų rekomendacijas ir kitų šalių praktiką.

Šiuo metu pasveikusiu laikomas asmuo, kuriam praėjus 14 dienų nuo susirgimo dviejų testų rezultatai yra neigiami.

Lietuvoje kol kas patvirtinta 6760 COVID-19 ligos atvejų, tebeserga 3635 asmenys, 2983 – pasveiko, taip pat registruota 110 mirčių.

Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Liberalų sąjūdžio lyderė V. Čmilytė-Nielsen izoliuojasi dėl koronaviruso rizikos

confident-noyce

Tikslina COVID-19 statistiką: per parą – 603 nauji atvejai

confident-noyce

Sveikatos ekspertams kelia nerimą COVID-19 vakcinos skeptikų dalis Lietuvoje

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau