6 C
Panevėžys
Penktadienis, 16 balandžio, 2021

Kaip išsirinkti tikrai naudingą alyvuogių aliejų?

Maistas, kurį valgote, gali būti klastingas nuodas arba saugiausias ir efektyviausias vaistas. Alyvuogių aliejus daugeliu atveju yra naudingas sveikatai, tačiau virtuvės lentynose toks alyvuogių aliejus atsiduria ne visada.

„Be to, ne visada jį laikome ir vartojame tinkamai“, – sako gydytojas Alvydas Unikauskas.  Jo teigimu, alyvuogių aliejuje gausu vitaminų A, D, K ir E. Be to, šiame aliejuje gausu polifenolių, kurie apsaugo aliejų nuo oksidacijos. „Taigi automatiškai padeda organizmui kovoti su vėžiu ir uždegimu“, – aiškina A. Unikauskas.

Tačiau prevencijai nuo vėžio tinka tik aukščiausios kokybės alyvuogių rūšys. „Visos alyvuogės tarpusavyje skiriasi, pasižymi kitokiomis savybėmis“, – pažymi gydytojas.

Jis išskiria tris naudingiausių alyvuogių rūšis: picual, moraiolo ir koroneik.

Be to – labai svarbi ir butelio, į kurį supiltas alyvuogių aliejus, spalva.

lrt1


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.


PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sviestas ar aliejus: kokį produktą ir kada naudoti?

confident-noyce

Kanapių sėklų aliejus: nauda kūnui ar trumpalaikė mada?

confident-noyce

Aliejaus asortimentas: koks jis būna ir kaip išsirinkti tinkamiausią?

erikas

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau