17.7 C
Panevėžys
Trečiadienis, 24 liepos, 2024

Kaip atrodo šefų asmeninės virtuvės?

AutoriusJPFotoFREEPIK.COM

Virtuvės pasaulio gerbėjai, svajojate apie virtuvę, kokioje sukiojasi geriausi šefai? Tai šiomis dienomis visai nesudėtinga. Negalvokite, jog tai pareikalaus milžiniškų investicijų. Be abejonės, Pati virtuvinė įranga kainuos ne pigiai, tačiau virtuvės reikmenis galima parinkti gana nebrangiai. Tereikia atidžiai apgalvoti ir pasidomėti, ką mums siūlo šiandieninė virtuvės pasaulio rinka.

Ateina išmaniųjų virtuvių era

Taigi koks tas virtuvės pasaulis kaip atrodo ta asmeninė šefo virtuvė? Pasidomėjus tenka pastebėti, jog profesionalų erdvėje savo vietą atranda seni laiko patikrinti reikmenys ir šiuolaikiniai gana išmanūs sprendimai. Dažnai tenka girdėti – restoranų įranga veržiasi į eilinio piliečio virtuves. Tai reiškia, jog vis daugiau įrangos, kurią neseniai naudojo tik profesionalūs virėjai, persikelia į namų erdvę. Garuose kepti kepsniai ilgą laiką buvo tik restoranų privilegija. Šiandien ne vienuose namuose galima rasti orkaitę  su kepimo garuose funkcija.

Tikriausiai nieko nenustebinsime pranešdami, jog šaldytuvą gana paprasta prijungti prie interneto, peiliai turi Bluetooth ryšį, o šiukšliadėžės perspėja apie, jog laikas išnešti šiukšles.

Džiugina tai, jog tokie išmanūs sprendimai leidžia taupyti erdvę virtuvėje. Įvairūs buitiniai prietaisai  kone kasdien vis plonėja, nors funkcijų daugėja. Šaldytuvuose įrengiamos lentynos, kurios gali suktis 360 laipsnių kampu. Vadinasi, nuo šiol norint pasiekti šaldytuve padėtą produktą nebereikės patraukti arčiau esančių, ar net iškraustyti visą lentyną. Labai svarbu, kad nepamirštama ir higiena. Todėl antibakteriniai paviršiai ir kiti higienos sprendimai tokie aktualūs.

Kaip pasirinkti virtuvės reikmenis, kurie prilygtų šefų naudojamiems įrankiams

Maisto gaminimo įrankių virtuvėje niekada nebus per daug – posakis, kurį tikrai esate girdėję. Kiek jis teisingas sunku pasakyti, bet peršasi išvada, jog geriau būtų mažiau tų įrankių, bet kokybiškesnių. Tad į ką derėtų atkreipti dėmesį?

Peiliai

Tikriausiai sutiksite, jog vienas svarbiausių įrankių ir, beje, dažniausiai matomų šefų rankose, yra peiliai. Kai kurie jų būna universalūs, kai kurie atlieka tik vieną funkciją. Universalų peilį tikrai reikėtų turėti virtuvėje, bet vien tik jo nepakanka. Šalia universalaus peilio turėtų puikuoti daržovių lupimo, duonos ir filė peiliai. Įdomu tai, jog profesionaliose virtuvėse dažnai peiliai klasifikuojami pagal spalvą:

  • Raudoni skirti žaliai mėsai;
  • Geltoni – paukštienai;
  • Mėlyni – žuviai;
  • Žali – daržovėms;
  • Rudi – virtai mėsai;
  • Violetiniai – alergiškiems žmonėms.

Puodai

Nors šiandien daugelį produktų galima skaniai išvirti konvencinėje krosnelėje, visgi, be puodų neapsieisite. Kalbant apie jų dydį, reikia pasakyti, jog didieji puodai reikalingi sriuboms, daržovėms ir įvairiems virtiniams (cepelinai, varškėčiai ir kt.) virti, o štai mažų prikaistuvių  prireiks įvairiems padažams. Kur kas svarbiau yra tai, iš kokių medžiagų pagaminti puodai. Šiandien labiausiai vertinami akmens masės ir nerūdijančio plieno puodai.

Keptuvės

Pagrindinis parametras pagal kurį reiktų rinktis keptuvę yra keptuvės paviršius. Storesnis keptuvės paviršius užtikrins tolygesnį karščio pasiskirstymą ir mažesnę tikimybę, keptuvės paviršius išsikraipys. Šefų virtuvėse dažniausiai surasite nerūdijančio plieno ir nelipnaus paviršiaus keptuves. Pirmos pasižymi ilgaamžiškumu ir patvarumo, o antrosios tuo, jog yra lengvai valomos ir jose maistas neprikempa. Beje, keptuvės turi vieną panašumą su peiliais: jos skirtomis pagal tipą: blynų, universalios, žuvies ir dar daug kitokių.

Pjaustymo lentelės

Tikrai labai reikšmingas reikmuo virtuvėje – pjaustymo lentelė. Lentelė gali būti universali ir skirta kažkokiam konkrečiam maisto produktui pjaustyti. Būtinai įsigykite ir antrųjų. Kodėl? Ogi todėl, kad yra sukurtos taip, kad tausotų peilio ašmenis. Ir dar, lentelės, kaip ir peiliai, skirstomos pagal spalvas:

  • Raudonos skirtos žaliai mėsai pjaustyti;
  • Geltonos – paukštienai;
  • Mėlynos – žuviai;
  • Žalios – daržovėms;
  • Rudos – virtai mėsai;
  • Violetinės – alergiškiems žmonėms.

Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Ekspertė patarė, kaip įsirengti svajonių virtuvę mažoje erdvėje: auksinės taisyklės ir dažniausios klaidos

confident-noyce

Virtuvės komplektas: kokius baldus ir įrankius pasirinkti?

confident-noyce

Planuojate atnaujinti virtuvę? Nedarykite šių 5 dažnų klaidų

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau