18 C
Panevėžys
Penktadienis, 14 rugpjūčio, 2020

Ką gerti lėktuve?

Kita kartą, kai ištrokši skrydžio metu, atsigerk pomidorų sulčių. Tikėtina, jog tuo be galo mėgausiesi.

Naujame tyrime, atspausdintas žurnale „Journal of Experimental Psychology“, išsiaiškinta, kad pomidorų sultys yra skanesnės lėktuvo aplinkoje. Tai lemia lėktuvo altitudė ir skleidžiamas garsas.

Tyrimo metu mokslininkai iš Kornelio universiteto paprašė dalyvių paragauti įvairias pomidorų sultis, kurių skonis buvo kartus, sūrus ir saldus, ir įvertinti sulčių skonio intensyvumą, aplinkos garsui keičiantis. Pasirodo, kad tiriamieji, atsidūrę triukšmingoje (kaip lėktuve) aplinkoje, labiausiai jautė pikantiškus skonius. Kita vertus, saldūs skoniai buvo prislopinti.

Kai kurios oro linijos jau pastebėjo pikantiško skonio fenomeną. Vokiečių oro linijos „Lufthansa“ pastebėjo, jog keleiviai išgeria tiek pat pomidorų sulčių, kaip ir alaus. Privataus tyrimo metu jie išsiaiškino, kad slėgis ir drėgmė lėktuve pagerina pomidorų sulčių skonį.

Tad, jei nori užkalbinti savo kelionės kompanionę, iš stiuardesės jai užsakyk pomidorų sultimis pagardintą kokteilį „Kruvinoji Meri“.

Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau