Jauno vyno šventė restorane „Vasaris“ buvo gyva ir nuoširdi

Jauno vyno šventė restorane „Vasaris“ buvo gyva ir nuoširdi

Raimonda MIKUČIONYTĖ / Organizatorių nuotr.

Jauno vyno šventę „Beaujolais Nouveau“ Panevėžyje paminėjo ir restorano „Vasaris“ svečiai.

 

BIC

Renginio svečias Prancūzijos garbės konsulas Klaipėdoje p. Olivier Criou ne tik kalbėjo apie jauno vyno šventę, bet ir atskleidė negirdėtų faktų, kokia ši šventė būna jo gimtojoje Bretanėje, Prancūzijos regione prie vandenyno.

Kaip vieną iš ypatingų pagardų šio krašto prancūzai naudoja alyvuogių aliejų su filtruotu Atlanto vandeniu (beje, šio aliejaus galite įsigyti „Vasaris“ parduotuvėje) ir skanauja švelniai troškintą avieną, gėrisi fejerverkais, dalyvauja atrakcijose, kuriose galima laimėti tiek vyno, kiek sveria pats atrakcijos laimėtojas.

Ragavo raudonąjį vyną

Vakaro vedėja, aktorė Toma Razmislavičiūtė-Juodė, pristačiusi renginį, sakė, kad jis – tarsi edukacinė pramoginė programa, kuri pilna įvairių improvizacijos elementų.

Restorano „Vasaris“ vadovė Miglė Gruzdenė naujienų portalui JP paaiškino, kad norint susidaryti bendrą „Beaujolais Nouveau“ vaizdą ir buvo pasirinktos Božolė šventės išvakarės.

Jauno vyno šventės svečius pavyko nustebinti papildomai degustuojamu Bretanės vieno iš biodinaminio ūkio raudonuoju vynu, pagamintu 2017 metais bei prie jo priderintu patiekalu.

Koncertavo scenos virtuozas

Tad restorano svečiai mielai degustavo net keturis patiekalus, kuriuos tokiam, išskirtiniam, vakarui sukūrė „Vasario“ kulinarų komanda kartu su p. Olivier Criou.

Prie tokių improvizacijų lengvai prisitaikė ir atlikėjas, kompozitorius, vokalistas Chris Ruebens (Belgija), kuris savo namais dabar vadina Lietuvą. Scenos virtuozas ne tik dovanojo vakaro svečiams  klasikinę, džiazo ir pasaulio muziką, bet ir pametėjo tam tikrų muzikinių iššūkių vyno degustuotojams.

Praskaidrino kasdienybę

Jauno vyno šventės „Beaujolais Nouveau“ metu M. Gruzdenė svečių retoriškai paklausė: kas nustatė, kad galima švęsti tik vieną dieną?

„Juk šventėmis praskaidrintos kasdienybės nebus per daug. „Beaujolais Nouveau“ tradicijomis galima domėtis ir išvakarėse, o jauno vyno derliaus degustavimo laiką pratęsti kad ir kelias dienas. Svarbiausia puoselėti vieną iš svarbiausių mūsų tautos tradicijų – gyvą ir nuoširdų bendravimą“, – akcentavo restorano „Vasaris“ vadovė.

AIK

KTU

Tėvynė

H2Auto plovykla

JUKmedia

Lazy Monkey

Dattoo tattoo

NĖRA KOMENTARŲ

Atsakyti

JP.LT už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.LT pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.