Jauna panevėžiečių pora nugyventą barą pavertė įdomia vieta: buvo žmonių, kurie bijodavo čia užeiti

AutoriusKristina Ragauskienė („Lietuvos ryto“ televizija, Lrytas.lt)FotoLrytas.lt
Burnos higienistė ir aplinkosaugos inžinierius grįžę į gimtąjį miestą nėrė į kavos ir šimtalapių kepimo verslą.

Burnos higienistė ir aplinkosaugos inžinierius grįžę į gimtąjį miestą nėrė į kavos ir šimtalapių kepimo verslą. Jauna pora nepabijojo ir nugyventą alaus barą pavertė jaukia kavinuke. Per porą metų panevėžiečiai sukūrė 8 darbo vietas ir ruošiasi plėtrai.

Panevėžietės Miglės draugystė su kava užsimezgė prieš kelerius metus, darbuojantis sesers kavinėje Alytuje. „Be proto pamilau kavą. Labai malonus dalykas ją gaminti ir domėtis. Viskas nuo to ir prasidėjo…“ – istoriją pasakojo verslininkė Miglė Janulionytė.

Kol Miglė mokėsi kavos paslapčių, jos draugas Justinas ėmė dairytis sau veiklos. Pora turėjo viziją kada nors įkurti savo jaukią kavinukę. O kaip kava be deserto? Tad dar gyvendamas Alytuje Justinas pradėjo domėtis tradiciniu vietos gardėsiu – šimtalapiu ir jo gamyba.

J. Žiogelis.

„Susiradau vieną bendramintį, kuris kepa šimtalapius. Jis man parodė visus pradmenis, supažindino su pačia tešla, kaip ją reikia ištampyti ir paruošti“, – teigė verslininkas Justinas Žiogelis. Į gimtąjį Panevėžį grįžusi pora suskubo ieškoti vietos kavinukei. Į akis krito pastatas prie miesto parko. Tuomet čia buvo nugyventas alaus baras.

„Atėjome į barą, atmosfera buvo slogi, bet kažkokį turėjome jausmą, kad mes čia galime padaryti kažką gražaus…“ – prisiminė J. Žiogelis.

M. Janulionytė.

M. Janulionytė sakė, kad kai pamatė namuką, suprato, kad reikės įdėti daug darbo. Bet pora tikėjo savo jėgomis ir turėjo tikslą.

Verslininkė teigė, kad iki šiol atsimena savo draugo mamos žodžius, kai ji pamatė patalpas: „Vaikai, ką jūs darote?“. Jauni žmonės pasiraitojo rankoves ir kibo į darbus. Patys remontavo patalpas ir kūrė interjerą. „Buvo daug žmonių, kurie bijodavo čia net užeiti, nes žinodavo, kas čia buvo ilgą laiką. Bet kai ateidavo ir pamatydavo tą jaukumą, židinį, mūsų besišypsančius darbuotojus, vėl sugrįždavo… Mus labai palaiko ir sako, kad čia jau seniai turėjo kažkas jaukaus atsidaryti“, – pasakojo M. Jaunulionytė.

Burnos higienistė ir aplinkosaugos inžinierius grįžę į gimtąjį miestą nėrė į kavos ir šimtalapių kepimo verslą.

Taip burnos higienos ir kosmetologės mokslus baigusi Miglė bei aplinkos apsaugos inžinieriaus diplomą turintis Justinas per dvejus metus gimtajame mieste sukūrė 8 darbo vietas.

„Burnos higiena ir kosmetologija nuo čia labai toli, tačiau džiaugiuosi, ką dabar darau. Tai mane veda į priekį. Dabar turime daug planų, tikslų bei idėjų“, – kalbėjo verslininkė. Šimtalapių gamybą pora perkėlė į didesnes patalpas. Tiesa, kaip ir verslo pradžioje, taip ir dabar šimtalapiai kepami pagal tradicinį receptą. Retsykiais paieškant naujų skonių viskas gaminama rankomis bei su meile.

Burnos higienistė ir aplinkosaugos inžinierius grįžę į gimtąjį miestą nėrė į kavos ir šimtalapių kepimo verslą.

„Nuo tešlos užmaišymo iki visiško pasiruošimo užtrunki pusdienį. Tešla mums vadovauja, ką daryti, nes visada turi išlaukti, kol ji bus tinkama ir galėsi su ja kažką daryti toliau. Aišku, daug laiko užtruko, kol išėjo tikrai geras pyragas…“, – sakė J .Žiogelis.

Panevėžiečių pora teigė, kad jau ruošiasi verslo plėtrai – nori padidinti kavinės patalpas.


5 komentarai

Jurgita 2020-11-03 11:14 at 11:14

Kiek teko ragauti, patys skaniausi šimtalapiai! Vežėm ir dovanom ir lauktuvėm, visada švieži, originalūs. Vienas gydytojas net asmeniskai padėkodamas sakė, kad tokio skanaus su obuoliais niekad ir niekur nebuvo ragavęs. Šaunuoliai, ačiū, kad esate!

Atsakyti
Zydre 2020-11-03 15:45 at 15:45

O kur čia randasi?

Atsakyti
Maršalas 2020-11-04 14:18 at 14:18

Parko g. 24 šalia aikštelės, kur autobusai sukasi

Atsakyti
Augustė 2020-11-04 10:25 at 10:25

Ačiū už įdomų straipsnį.

Atsakyti
Tauta 2020-11-18 14:43 at 14:43

užtai darbuotojos prie baro… absoliučios vištos niekam netinkamos tikrai.. nebent teisėjauti vėžlių lenktynėse.. ir tai tik seketoriate..

Atsakyti

Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.


PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Jauna pora įgyvendino savo svajonę: Velžyje atidarė kavinę „Lapė medyje“

confident-noyce

Panevėžio restoranai ir kavinės prisitaiko prie karantino sąlygų: meniu sukūrė ir išrankiausiems

confident-noyce

Paskutinį vakarą prieš karantiną panevėžiečiai nusprendė likti namuose

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau