3.9 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 29 vasario, 2024

Išsikepkite sotų mėsos pyragą: su šeima jį gardžiai valgysite visą savaitgalį

AutoriusjpFotofreepik.com

Kada paskutinį kartą kepėte pyragą? Jei atsakymas – seniai, pats metas šį savaitgalį savo artimuosius palepinti šiuo ypatingu gardumynu. Jei saldūs kepiniai jau pabodo, išbandykite sotų, greitą ir be galo skanų mėsos pyragą. 

Kaip ir kiekvieną šeštadienį, „Lidl“ parduotuvėse „Superšeštadienio“ pasiūlymai priverčia nusišypsoti ir kuo greičiau čiupti puikia nuolaida pasipuošusią prekę. Tada belieka sugalvoti, ką skanaus iš kokybiškų ir pigių produktų pagaminti savaitgalio pietums. Neabejojame, kad taip atsitiks ir šįkart.

Sotus, gardus, kreminis, bet traškus. Kas? Mėsos pyragas!

Kai tik svarbiausi įsigyti ingredientai nugula namuose, metas skubėti ruošti gardžius šeimos pietus. Šįkart „Lidl“ ekspertai apie ypatingą receptą pagalvojo už jus ir rekomenduoja artimuosius nudžiuginti ne saldžiu, o mėsišku pyragu. Šis patiekalas dėl puikiai derančių skonių ir skirtingų tekstūrų patiks tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.

Mėsos pyragui pagaminti reikės:

750 g kiaulienos kumpio

375 g šaldytos sluoksniuotos tešlos

20 g sviesto

100 ml vištienos sultinio

100 ml grietinėlės

250 g pievagrybių

1 v. š. miltų

1 svogūno

1 skiltelės česnako

1 a. š. mėgstamų prieskonių

Alyvuogių aliejus

Žalumynų papuošimui

Druskos ir pipirų pagal skonį

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kol ji kaista, mažais gabalėliais supjaustykite kiaulienos kumpį, susmulkinkite svogūną, česnaką ir pievagrybius.

Įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus keletą minučių pakepinkite pipirais ir druska pagardintus kiaulienos gabalėlius, kad jie lengvai apskrustų. Tuomet mėsą perkelkite į didesnį orkaitei skirtą kepimo indą.

Toliau ištirpinkite gabalėlį sviesto ir ant jo pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką. Kai jie gražiai pageltonuos, dėkite kepti ir smulkintus pievagrybius. Viską pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais. Perkelkite keptus grybus į kepimo indą ir šia mase apliekite ten jau laukiančią mėsą.

Kai grybai ir mėsa jau inde, apliekite juos sultiniu, šliūkštelėkite grietinėlės ir įmaišykite miltus. Susidaręs skystis turėtų apsemti mėsą.

Išvyniokite paruoštą sluoksniuotą tešlą ir ja padenkite indo viršų. Jei tešla kur kas didesnė nei indas, jos kraštus galite nupjauti peiliu. Šakute prispauskite kraštelius, kruopščiai spausdami aplink visa kepimo indą. Kiaušinio plakiniu patepkite pyrago viršų, o tešlos viduryje įpjaukite kryželio formą, kad kepimo metu per ją galėtų išeiti garai.

Kepkite 30–40 minučių iki auksinės rudos spalvos. Patiekite šį viduje kreminį, o išorėje traškų pyragą papuošdami mėgstamais žalumynais.

Skanaus!


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Dietologė įvardijo, kodėl šis pigus produktas – geriausias širdies draugas

confident-noyce

Kriaušės dovanoja aibę vitaminų: paruoškite organizmą pavasariui ir pasimėgaukite gardžiu desertu

confident-noyce

Pyragas be miltų – misija įmanoma: išsikepkite sveikatai palankesnį daugelio dievinamą braunį

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau