Iškyla lauke: ko nepamiršti ir ką pasigaminti?

AutoriusJPFotoFREEPIK.COM

Kas tai bebūtų – pusryčiai, pietūs ar vakarienė, lauke jie įgauna naujų skonių. Valgyti su šeima ir draugais – didelis džiaugsmas. Svarbiausia nepamiršti nuotaikos, smagios kompanijos ir gėrybių pilnutėlio iškylos krepšio. O idėjomis, ką paprasto, bet tinkamo iškylai lauke pasigaminti ir pasiimti su savimi, dalijasi lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė.

Dalies iškyloms lauke reikalingų prekių paklausa auga.  Štai lyginant 2019 m. su 2017 m. pastebima, kad ženkliai išaugo šaltkrepšių (26 proc.) ir sulankstomų kėdžių (29 proc.) pardavimai. Kalbant apie greitai paruošiamus šaldytus desertus, populiariausi iš jų: šaldyti sviestiniai kruasanai, šaldytos bandelės su cinamonu, šaldyti kruasanai su šokoladu. Šių prekių pardavimai buvo gana pastovūs, visgi karantinas juos padidino: balandį pardavimai augo beveik dvigubai.

„Į iškyla taip pat nederėtų pamiršti pasiimti apsauginių kremų nuo saulės, purškalų nuo uodų ir erkių. Šių dviejų prekių kategorijų pardavimai, lyginant 2019 ir 2020 m., išaugo atitinkamai 25 ir 21 proc.“, – dalijasi „Maximos“ Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Braškės su grietinėle, riešutais ir šokoladu

„Šis itin paprastas receptas patiks smaližiams. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir šaukšteliu citrinų rūgšties. Riešutus labai smulkiai sukapokite. Į juos įtarkuokite juodojo šokolado ir sudėkite mišinį į indelį. Savo svečiams pasiūlykite merkti šviežią braškę į plaktą grietinėlę, o tuomet – į riešutų ir šokolado mišinį“, – pataria B. Baratinskaitė.

Kruasanai su rūkyta lašiša ir tepamuoju sūriu

 „Maximos“ maisto gamybos ekspertė dalijasi, kad šiam užkandžiui paruošti užteks šviežutėlius kruasanus perpjauti išilgai pusiau, vidines jų puses aptepti plonu sluoksniu tepamojo sūrio ir ant apatinės dalies uždėti lašišos gabalėlį, užmesti keletą gražgarsčių lapelių ir suvožti.

Lavašų suktinukai su lašiša

Lavašo lakštus lygiai ištepkite tepamuoju sūreliu. Tuomet išdėliokite šaltai rūkytų lašišos gabalėlių, špinatų, pabarstykite pipirų. Kruopščiai ir stipriai susukite lavašą, apvyniokite jį maistine plėvele, kad būtų gražesnė forma, ir dėkite į šaldytuvą bent 1,5 val. Išėmę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir skanaukite.

Bananai su riešutų užtepu ir kokosų drožlėmis

„Paprasčiau nebūna: bananus supjaustykite griežinėliais, ant kiekvieno iš jų užtepkite riešutų užtepo ir užbarstykite kokosų drožlių“, – dar vienu paprastu užkandžio receptu dalijasi B. Baratinskaitė.

Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Žinomas TV laidų vedėjas M. Rainys vardan geresnės savijautos paaukojo cepelinus

confident-noyce

Konservuotos daržovių mišrainės – naudingos ir maistingos: 2 idėjos daržo gėrybėmis mėgautis visus metus

confident-noyce

Sena daržovė, nauji gaminimo būdai: ką dar gali pasiūlyti svogūnai?

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau