24.5 C
Panevėžys
Penktadienis, 12 liepos, 2024

Į tarptautinį „Michelin“ gidą įtraukti 26 Lietuvoje įsikūrę restoranai

AutoriusŽygimantas Šilobritas (ELTA)FotoBNS

Į „Michelin“ gidą įtraukiami 26 Lietuvoje įsikūrę restoranai.

Tarp šių restoranų: „Red Brick“, „Apvalaus stalo klubas“, „Arrivee“, „Augustin“, „Da Antonio“, „Stebuklai“, „Somm“, „Protėviai“, „Pacai“, „Momo Grill“, „Justa Pasta“, „Dia“ ir „Dine“.

Dar 4 restoranai nusipelnė „Bib Gourmand“ vertinimo, skiriamo kokybiškoms ir geras kainas siūlančioms maitinimo įstaigoms. Šie restoranai: „14 horses“, „Gaspar‘s“, „Numan“ ir „Le Travi“

„Michelin Guide Lithuania“ atrinktų restoranų sąrašą bus galima peržiūrėti apsilankius „Michelin Guide“ interneto svetainėje arba naudojantis išmaniojo telefono programėle.

Restoranų atranką į „Michelin Guide Lithuania“ nepriklausomai atliko slapti inspektoriai, vadovaudamiesi pasauliniu mastu daugelį metų taikoma metodika.

„Michelin“ informacija, jų inspektoriai vertina tik restoranų patiekalų kokybę, vadovaudamiesi 5 kriterijais: produktų kokybe, maisto gaminimo technika, skonių harmonija, per patiekalus atsiskleidžiančiu šefo individualumu ir pastoviu kokybės užtikrinimu tiek žvelgiant į meniu, tiek vertinant ilgesnį laikotarpį.

„Michelin“ vertinimo sistema

„Michelin“ gidas vertina atrinktus restoranus naudodamas išsamią įvertinimų sistemą.

Viena „Michelin“ žvaigždė suteikiama restoranams už „aukštos kokybės maistą, dėl kurio verta sustoti važiuojant pro šalį“, dvi žvaigždės – už „puikų maistą, dėl kurio verta nukrypti nuo pradinio maršruto“, o trys – už „išskirtinę virtuvę, dėl kurios verta specialiai planuoti kelionę“.

Taip pat kai kuriems restoranams skiriami „Bib Gourmand“ kategorijos vertinimai. Jie skiriami restoranams, siūlantiems kokybišką maistą už priimtiną kainą.

Pavyzdiniams restoranams, įsipareigojantiems laikytis visiškai tvarios gastronomijos praktikos skiriama „Michelin Green Star“ žvaigždutė.

Gegužę ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis teigė, kad lietuviškų restoranų įtraukimas į „Michelin“ šaliai generuotų iki 4 mln. eurų turizmo pajamų per metus.

„Michelin“ gidas – prestižinis geriausius pasaulio restoranus įvertinantis leidinys, nuo 1900 m. leidžiamas Prancūzijoje. Padangų bendrovė „Michelin“ šį gidą sukūrė siekdama paskatinti keliones automobiliais.

Žygimantas Šilobritas (ELTA)


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Praėjusiais metais restoranų tinklas „McDonald‘s“ aptarnavo beveik 14 mln. klientų

confident-noyce

A. Armonaitė: tikimės dėl „Michelin“ atėjimo į Lietuvą kitąmet gauti 4 mln. eurų papildomų pajamų

confident-noyce

Viceministras: kelių savaičių bėgyje paskelbsime, kurį lietuvišką restoraną įvertino „Michelin“

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau