I. Puzaraitė-Žvagulienė su vyru dėl vieno patiekalo gamybos varžytis negali

AutoriusJPFotoJ. STAŠKAUSKAS
I. Puzaraitė-Žvagulienė.

Ineta Puzaraitė-Žvagulienė išgarsėjo dar būdama labai jauna, kai koncertuodama su grupės „Mokinukės“ narėmis išmaišė beveik visą Lietuvą. Tačiau grupei nutraukus veiklą, žinomos moters gyvenimas kardinaliai pasikeitė. O dabar jis nemažai susietas su… maistu. Jau šį šeštadienį TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ žiūrovams Ineta papasakos apie naują savo verslą, mylimiausius patiekalus ir priežastį, kodėl vieną patiekalą visuomet geriau gamina jos vyras.

Ne taip seniai kartu su vyru Ąžuolu Ineta nusprendė imtis verslo – ir ne bet kokio, o susieto su maistu.

„Mes turime greito maisto užkandinę. Mano vyras visuomet norėjo atsidaryti piceriją, o kadangi koronaviruso metu nuomai tinkamas patalpas rasti buvo labai sunku, ją nusprendėme atidaryti tiesiog savo kieme. Šis sprendimas tikrai labai pasiteisino“, – pasakos I. Puzaraitė-Žvagulienė.

Tiesa, kad ir kokios gardžios bebūtų šeimos užkandinės picos, kasdien namuose jie mėgaujasi ir kur kas sveikesniais patiekalais. O ypač – salotomis.

„Namuose gaminu aš. Be proto mėgstu gaminti ir valgyti salotas – jas gamindama visuomet improvizuoju. Kai atvažiuoja svečiai, jie visuomet žino, kad ras kalną salotų dideliame padėkle, kurį aš vadinu „prausbliūdžiu“. Tačiau, jei gaminu naują patiekalą vyrui, jis aplink mane laksto su visais aparatais, skirtais matuoti temperatūrą ir laiką. Pavyzdžiui, mūsų užkandinėje Ąžuolas picų padą gamina pats – jį tobulino net metus laiko. To recepto išmokė ir mane, bet vis tiek jį pagaminu ne taip. Geriausiai, manau, savo receptą išpildo pats šefas“, – su šypsena pasakos žinoma moteris.

Ineta taip pat vadovauja ir vaikų darželiui. Čia mitybos taisyklės yra kur kas griežtesnės: „Ten rasite valgiaraščius, kurie yra sudėlioti specialiai vaikams. Suskaičiuotos kalorijos, maisto pasikartojimas. Nėra taip, kad su vaikų meniu tu gali žaisti ir improvizuoti – yra taisyklės, kurių turime laikytis. Darželyje vyrauja sveikesnis, bet skanus maistas. Palepiname vaikus ir varškėtukais, tačiau jie turi būti pagaminti iš pilno grūdo miltų.“

Maistas nuo šeimos gyvenimo būdo neatskiriamas ir tuomet, kai jie planuoja keliones. Tad nors pastaruoju metu dėl verslo reikalų šeima kelionių neplanuoja, išvykę svetur, jie visuomet linkę ragauti daug ir įvairaus gatvės maisto.

„Mes keliaujame praktiškai tik dėl maisto. Net ir su vaikais keliaudami į kitą šalį, pirmiausiai pasitikriname, kokį maistą ten rasime“, – pripažins Ineta.

Kol laidos vedėja Ilona šnekučiuosis su Ineta, laidos šefas Robertas Svetlauskas paruoš Prancūzijos įkvėptą patiekalą su lietuviška improvizacija – kišą su dešrelėmis ir pupelėmis.

Nuo ko prasideda Inetos rytas? Kodėl moteriai nesiseka pagaminti Ąžuolo sukurtų picų? Ką ji labiausiai mėgsta valgyti? Kaip ruošia savo mėgiamus patiekalus?

Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus – jau šį šeštadienį, 10 val., laidoje „Virtuvės istorijos“ tik per TV3.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Prie pirmojo serialo apie karą Ukrainoje prisijungę lietuviai: klausantis kolegų ukrainiečių, gerklėje stovėjo gumulas

confident-noyce

Išsipildė daugiau nei 10-metį Lietuvoje gyvenančio virtuvės šefo D. D. Gamage svajonė: idėją brandino tyliai

confident-noyce

Abiturientas R. Gylys: „Mano aplinkoje yra tokių žmonių, kurie jau dabar investuoja ir uždirba pirmuosius pinigus“

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau