Gian Lucos tortilijos nepaliks abejingų: krevetes pakeitė kone identiško skonio ingredientu

AutoriusjpFototv3
Gian Luca Demarco.

Italas virtuvės šefas Gian Luca Demarco neslepia – tapęs kulinarinės TV3 laidos „La maistas vedėju, jis nuolatos stengiasi tobulėti ir nustebinti ne tik žiūrovus, bet ir pats save. Neretai virtuvės šefą įkvepia jo laidos herojai, o šįkart, apsilankęs restorane „Karpynė, jis nudžiugins visus žuvies mylėtojus.

Raseinių žuvininkystės ūkis garsėja savo karpiais ir žvejybos pramogomis. Deja, tokiu oru mintis apie pasiplaukiojimą valtimi virtuvės šefo nevilios, tad šiaip ne taip iš jos išsikapanojęs, jis galiausiai nuspręs pamatyti ir kitas čia esančias pramogas.

Viena iš jų – boulingas. Nusprendęs, kad žaisti boulingą jam seksis kur kas geriau, nei restorano šeimininkei, Gian Luca pasiūlys jai lažybas. „Jei laimėsiu aš, tuomet žuvį namo išsinešiu aš. O jei tu, tuomet sėdėsiu toje suledėjusioje valtyje ir žvejosiu tiek žuvų, kiek tik tau reikės“, – sakys jis, tačiau kuriam iš jų iš tiesų pavyks pasiekti pergalę?

Vėliau virtuvės šefas ir restorano šeimininkė išbandys ir kitas pramogas – maudysis baseine ir lankysis pirtyje, o Gian Luca bandys gauti atsakymą į klausimą, kuris jį kamuoja jau seniai –  kodėl lietuviams taip patinka pirtis?

Apsilankius tokioje karpiu garsėjančioje vietoje, būtų nuodėmė nepagaminti kažko su šia žuvimi, tad sekmadienio laidoje Gian Luca būtent to ir imsis. Vieną patiekalą jis ruoš su krilių mėsa, o kitą – su karpiu.

Pirmajam jo patiekalui prireiks tortilijų – viskas, ką paruoš virtuvės šefas, bus skirta būtent joms įdaryti. Įdarui reikės smidrų, raudonojo svogūno, česnako, salotų bei avokado, kuris ypatingai gerai dera su žuvimi. Šioms tortilijoms įdaryti virtuvės šefas rinksis itin maistingą krilių mėsą, kuri savo skoniu, anot Gian Lucos, itin primena krevetes. Paskutinis akcentas tortilijoms – balzamiko actas ir padažas, pagamintas iš česnako, jogurto ir mėtų.

Kitą patiekalą Gian Luca ruoš su karpiu. Pasirodo, kad pastarieji, o ypatingai – sidabriniai, kurie daugiausiai veisiami „Karpynėje, buvo itin mylimi ir romėnų. „Romėnai labiausiai mėgdavo marinuotą karpį su daržovėmis, o šį patiekalą su savimi pasiimdavo ir į įvairias keliones“, – savo žiniomis dalinsis virtuvės šefas.

Kokia kito Gian Lucos patiekalo sėkmės paslaptis ir kokį itin savo pamiltą ingredientą jis tam panaudos?

Kulinarinės Gian Lucos kelionės – jau šį sekmadienį, 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.


PANAŠŪS STRAIPSNIAI

„Lietuvos talentų“ nugalėtojas M. Levickis: „Tikiuosi, kad naujame sezone bus daug drąsių žmonių, kurie mus priblokš“

confident-noyce

Socialinis eksperimentas „Skirtingai nuostabūs“ priartėjo prie pabaigos: ką pasirinks paskutinė pora?

confident-noyce

Netikėta eksperimento dalyvių reakcija į nemalonią tiesą atskleidžiantį įrašą: visus apgavo?

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau