Gardūs patiekalai iš bulvių

AutoriusJPFotoTV3

TV3 laida „La maistas“ tęsia patiekalų iš rudens gėrybių gaminimą. Šį kartą laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ruoš skanius patiekalus iš bulvių – iš tradicinių, batatų bei mažųjų.

Lietuvių istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis gamins batatų bulvienę. „Bulvė pakankamai dažnas produktas ant mūsų stalo. Visi žino tradicinius patiekalus:  kugelį, cepelinus, blynus ir kitus, o aš šiandien pagaminsiu saldžiųjų bulvių – batatų – trintą sriubą. Jos smagesnė spalva – ryškiai oranžinė, ryškesnis skonis. Ją derinsiu su rūkytomis daržovėmis ir kriauše“, – savo patiekalą pristatė Tomas.

„Dažna klaida, kurią daug kas daro gamindami trintas daržovių sriubas – daržoves iškart verda. Tačiau, kad sriuba būtų kvapnesnė ir skanesnė, daržoves pirmiausia reikėtų apkepti ant sviesto ir tada apvirti“, – kaip visada, patarimų negailėjo T. Rimydis.

Sodybos, kurioje lankėsi „La maistas“ kūrybinė komanda, šeimininkas Simas Šatkauskas ruoš kugelį iš bulvių ir cukinijų.

„Kugelį mes darome lengvesnį, ypač rudenį, kai yra cukinijų. Reikės dviejų dalių bulvių ir vienos dalies cukinijos. Cukinija suteikia patiekalui lengvumo. O darysiu grietinės varškės padažą su žolelėmis ir patieksiu su Žemaitiška spirgine“, – savo patiekalą pristatė Simas.

Kitas „La maistas“ šefas – grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius – gamins bulvinius blynus su kietuoju sūriu, kuris suteiks ypatingo skonio ir traškumo blynams. Kitas jo patiekalas – apkeptos su sūriu mažosios bulvytės. Tam puikiai galima panaudoti likusias nesuvalgytas virtas bulves.

Siūlome pasigaminti apkeptas bulvytes pagal Vyliaus receptą.

Jums reikės:

  • 600 g mažų virtų bulvyčių
  • 100 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
  • 50 g sviesto
  • druskos, pipirų

Gaminimo eiga:

  • Bulvytes perpjaukite pusiau.
  • Tarkuotą kietąjį sūrį suberkite į dubenėlį.
  • Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  • Prapjautą bulvę merkite į kietąjį sūrį ir paspauskite, kad sūris priliptų.
  • Dėkite bulvę į keptuvę sūriu į apačią.
  • Taip kartokite su visomis puselėmis. Išdėliokite jas keptuvėje vieną šalia kitos, kol ji užsipildys.
  • Pabarstykite druska ir pipirais.
  • Kepkite, kol sūris visiškai išsilydys ir šiek tiek patamsės.

Skanaus!

Daugiau receptų ir patarimų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.

Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Ar valgyti duoną – sveika? Mitybos specialistas griauna pasenusius mitus

confident-noyce

Nuostabios idėjos vėlyviesiems savaitgalio pusryčiams

confident-noyce

Kaip išsivirti tobulą košę? 3 sirtingos rūšys ir 2 gardūs receptai

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau