9.6 C
Panevėžys
Šeštadienis, 13 balandžio, 2024

G. Mikalauskytė – apie J. Jankevičiaus patiekalą, kuris žavi ne tik draugus, bet suvaidino ir svarbų vaidmenį jų santykių pradžioje

AutoriusjpFototv3

Velykos – šventė, kurią daugelis minime ne tik šeimos, bet ir artimų draugų rate. O dar geriau, kai pavyksta sujungti visus! Būtent tą išvysime šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco savo kulinarinėje studijoje sulauks ypatingos šeimos – Justino Jankevičiaus, jo mylimosios Gretos Mikalauskytės ir poros sūnaus Leono. Žiūrovų laukia ne tik nuotaikingas pokalbis, bet ir puikūs patarimai, kaip paruošti savo velykinį stalą.

Justinas ir Gian Luca nuspręs nustebinti savo šeimas – pagrindinį velykinį patiekalą paruoš patys. Anot laidos vedėjo, italai laikosi tradicijos per Velykas gaminti ėriuką, todėl šioje laidoje žiūrovų laukia šventinio stalo pažiba: ėrienos šonkauliai su kreminiu žirnelių padažu.

Norėdami pasigaminti šį patiekalą, pirmiausiai ėrienos šonkaulius sudėkite į kepimo formą. Įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite traiškytą česnaką, lauro lapus, šviežią mėtą ir viską pagardinkite druska bei pipirais. Apskrudinkite šonkaulius 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, o tada įpilkite stiklinę baltojo vyno. Tuomet 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje juos pakepkite dar 10 minučių.

Per tą laiką pasigaminkite padažą: į trintuvą supilkite žirnelius, įdėkite česnako, įpilkite alyvuogių aliejaus ir pridėkite rozmarinų druskos. Viską sumalkite. Tuomet masę pagardinkite kreminiu sūriu, gerai išmaišykite ir patiekite su ėrienos šonkauliais.

Justinas pripažins, kad maisto gamyba nėra stiprioji jo pusė – viskas daugiausiai apsiriboja gebėjimu išsivirti koldūnus. Vis dėlto Gian Luca tą paneigs. Virtuvės šefas laidoje prisimins ir kitą patiekalą, kuriuo J. Jankevičius jį pavaišino savo namuose. Pasirodo, kad paprastumas slypi genialume – dešrelės su bulvių koše, anot Gian Lucos, buvo nuostabios!

Tačiau įdomiausia tai, kad istoriją su šiuo Justino pamėgtu patiekalu turės ir Greta! „Pirmas maistas, kurį man Justinas vežė, kai mes susipažinome ir aš susirgau, buvo bulvių košė ir dešrelės. Jis paprašė savo mamos, kad ji man išvirtų bulvių košės ir dešrelių, ir visa tai atvežė termose“, – pasakos ji.

Laidoje Justinas ir Greta prabils ir apie savo namų Velykų tradicijas. Anot Gretos, pastaraisiais metais jie vis labiau nori šventes auginti savo namuose. „Norisi kurti mūsų šeimos tradicijas“, – mylimajai pritars Justinas.

Kaip tvirtins pora, tai ypač sustiprėjo gimus Leonui. Kalbėdamas apie sūnų, Justinas papasakos ir kitą istoriją – kad stengiasi auginti sūnų taip, jog jis neturėtų itin lietuviams vyrams būdingo bruožo: gniaužti jausmus. „Mes jau mokomės, kad reikia nebūti kaip tėčiui ir įvardinti emocijas“, – sakys jis.

Kokiam produktui turi silpnybę Justinas? Kuo vaikystėje svajojo tapti Eglė? Daugiau dar niekur nepasakotų istorijų – jau šį sekmadienį.

„La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

K. Krysko – apie vieną auksinę taisyklę, kurios laikosi mityboje: „Stengiuosi riboti vieną dalyką“

confident-noyce

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus žiniasklaidos kanalus

confident-noyce

Grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – apie įsimintiniausius koncertus: ne visos patirtys vien malonios

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau