Ekspertų patarimai: iš kokios mėsos gaminti karpačio, kiek laiko kepti steiką ir dar daugiau

AutoriusJPFotoTV3

„La maistas“ bemaž visą mėnesį ruošė patiekalus iš sodo ir daržo gėrybių, tad šį kartą kviesime skanauti mėsos. Laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ne tik ruoš skanius patiekalus iš mėsos, bet ir pažers daugybę patarimų – kaip išsirinkti gerą mėsą, kaip paruošti ir t.t.

Grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius gamins jautienos didkepsnį (steiką) su karamelizuotomis morkytėmis.

„Svarbiausia, prieš kepant bet kokią mėsą, ją išėmus iš šaldytuvo palaikyti kambario temperatūroje bent valandą. Jei labai labai norisi valgyt – pakišti po šiltu vandeniu. Ne karštu! Šiltu. Jei iš šaldytuvo iškart dėsite ant keptuvės, ji bus sausa ir kieta“, – sakė Vylius.

Kitas, būtinas atributas, pasak Vyliaus – termometras. „Steiką dėti kepti į grilių galima, kai mėsa yra sušilusi iki 20 laipsnių“, – rekomenduoja V. Blauzdavičius.

Kitas TV3 laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis patieks 48 val. virtą jaučio sprandinę su degintu mėlynuoju kopūstu, kaulų sultinio padažu ir šakninių daržovių koše. O laidos svečias – mėsos ekspertas Deividas Saldukas pademonstruos, kaip pasigaminti jautienos karpačio.

„Norint paruošti skanų karpačio, pirmiausia, reikia geros, minkštos, negyslotos mėsos. Gali būti jautienos nugarinė, išpjova. Bet visai netinka mentė“, – patarė Deividas.

Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.

Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Maisto racioną pildome granatais: 2 salotų receptai

confident-noyce

Pagaminkite patiekalą neišėję iš namų arba kuo pakeisti trūkstamus ingredientus?

confident-noyce

Ar valgyti duoną – sveika? Mitybos specialistas griauna pasenusius mitus

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau