„Biržų duonos” kepykla pirmoji Lietuvoje pastatė begliutenių produktų kepimo cechą

„Biržų duonos” kepykla pirmoji Lietuvoje pastatė begliutenių produktų kepimo cechą

BNS / Bendrovės nuotr.

Viena didžiausių šalies kepyklų „Biržų duona“ atidarė pirmą Lietuvoje begliutenį cechą.

„Pasitikrinome gliuteno kiekį duonose. (…) galime gaminti produktus, kurie atitinka „be gliuteno“ kategoriją – juose gliuteno kiekis, remiantis atliktais tyrimais, nesiekia leistinos aukščiausios (20 miligramo kilograme) galutiniam vartotojui parduodamo maisto produkto ribos. Cechą atskyrėme nuo kitų patalpų, kad išvengtume kryžminės taršos ir užtikrintume produktų saugą“, – sakė „Biržų duonos“ kokybės vadybininkė Jolita Bukauskaitė.

Nuo 1953 metų veikianti kepykla patenka tarp penkių didžiausių Lietuvos kepyklų.

BIC

Be kepyklos, „Biržų duona“ taip pat turi 17 firminių parduotuvių, 4 kepinių namus „Sucré“ ir 6 parduotuves, veikiančias franšizės pagrindu.

AIK

H2Auto plovykla

Mano namukas

JUKmedia

Lazy Monkey

Dattoo tattoo

PIC

NĖRA KOMENTARŲ

Atsakyti

JP.LT už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.LT pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.