19.5 C
Panevėžys
Antradienis, 24 gegužės, 2022

Belgijoje – ir Panevėžio rajono kepykloje iškepta lietuviška duona

AutoriusSAMANTA ILONYTĖFotoASMENINIS ALBUMAS
Belgijoje – ir Panevėžio rajono kepykloje iškepta lietuviška duona.

Briuselyje, Šumano aikštėje, jau septintą kartą šurmuliavo „La Fete du Pain“ mugė, kas išvertus iš prancūzų kalbos reiškia „Duonos šventė“. Tai renginys, į kurį susirenka prekeiviai iš visos Europos, tarp kurių ir Lietuvos gamintojai – Radviliškių kaimo kepykla.

Čia ne tik prekiaujama įvairiais kepiniais, bet ir rengiamos dirbtuvės vaikams, kuriose demonstruojamos senosios duonos gaminimo tradicijos.

Vidmantas Kisielis, Radviliškių kaimo kepyklos įkūrėjų Audronės ir Albino sūnus, šiemet į mugę vyko lydimas žmonos Reginos. „Taip jau atsitiko, kad keliauti teko mums dviese. Tačiau gerai, kad Briuselyje turime draugų, tad paprašėme draugės Kornelijos, jog padėtų prekyboje. Be jos būtume vargiai spėję aptarnauti žmones, nes jų srautas buvo didžiulis“, – tikino jis.

Vyro teigimu, prekyba sekėsi itin sklandžiai. „Pirko viską: nuo tradicinės duonos iki konditerijos. Tiesa, konditeriją išpirko greičiausiai, tačiau galbūt todėl, jog jos nebuvome atsivežę pakankamai (juokėsi). Konditerijoje vyravo šimtalapiai, šakočiai, grybukai“, – sakė V. Kisielis.

Belgijoje – ir Panevėžio rajono kepykloje iškepta lietuviška duona.

Į mugę aplankyti lietuvių delegacijos užsuko ir Belgijos lietuvių bendruomenės atstovai. „Labai smagu buvo ten sutikti lietuvių“, – kalbėjo vyras.

„Mus kviečia atvykti kasmet, todėl šiemet keliavome jau penktą ar šeštą kartą. Pats asmeniškai į mugę vykau trečią kartą. Atstovaujame Lietuvai, mums dėl to didelė garbė. Ši mugė mūsų kepyklai jau tapo tradicija“, – tvirtino V. Kisielis.

Šiemet į Briuselį suvažiavo kepėjai iš Belgijos, Prancūzijos, Bulgarijos, Baltijos šalių, Vengrijos, Vokietijos, Rumunijos, Ukrainos, Albanijos, Ispanijos, Slovakijos, Airijos, Portugalijos ir Italijos.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Į Paryžių nukeliantis kepinys: kaip namuose pasigaminti traškų prancūzišką batoną?

confident-noyce

Kai Italija pasiekiama ranka: technologė pataria, kaip čiabatos duoną išsikepti namuose

confident-noyce

Populiarėjanti raugo duona – sveikesnė alternatyva mieliniams kepiniams ir didesnė nauda žarnynui

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau