0.4 C
Panevėžys
Sekmadienis, 21 balandžio, 2024

Atsispirti – neįmanoma: gurmaniški Gian Lucos mėsainiai su slaptu ingredientu nepaliks abejingų

AutoriusjpFototv3

Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ žiūrovams Gian Luca Demarco ne tik atskleis, koks yra tikros žemaitiškos jautienos skonis, bet ir kiekvieną suvilios itin gurmaniško skonio mėsainiais. Atsispirti bus beveik neįmanoma, o ir savaitgalio meniu taps aiškus…

Laidos vedėjas pakvies susipažinti su nedidele šeima, gyvenančia netoli Telšių. Čia jie ne tik patys augina jaučius, bet vėliau ir siūlo savo pagamintą produkciją. „Poreikis tiekti produkciją žmonėms atsirado pirmiausiai dėl to, jog ir patys pradėjome ieškoti kokybiškos mėsos ir kokybiškų produktų sau bei vaikams“, – sakys jie.

Šeimos galva Karolis pasakos ūkį perėmęs iš tėvų. Įkūrus verslą, visi pasiskirstė darbais: Karolis rūpinasi ūkiu, jo mama atsakinga už produkciją, o žmona – už šeimos parduotuvę. „O vaikai prisideda valgymu“, – juoksis vyras.

Karolis neslėps, kad šis verslas jam – tikras malonumas. „Man tai prie širdies, nes ir pats labai mėgstu gaminti – visuomet eksperimentuoju. Kai pasikviečiame draugų, gaminame pačius įvairiausius patiekalus: nuo mėsainių ar lazanijos iki jautienos carpaccio. Galiausiai visa tai transformavome į verslą“, – apie jau antrus metus veikiantį verslą pasakos jis.

Karolis Gian Lucai aprodys ir visą savo gamyklą. „Jautieną brandiname 14-16 dienų. Tiesa, dauguma nori ir šviežios jautienos“, – apie dažniausius klientų pasirinkimus pasakos jis.

Skubantiems šeima siūlo savo gamybos koldūnus, itin populiarius čeburekus, šnicelius, kibinus, kepsnius, smulkintą jautieną, kumpius ir dar daug viso kito, ko galėtų geisti lietuvio širdis. O visai neseniai jie įsigijo ir vytinimo spintą, kurioje jautienos kumpelius laiko maždaug savaitę.

Visa tai išvydęs, būdą, kaip nustebinti Karolį, ras ir Gian Luca. Kulinaras gryname ore pagamins nuodėmės vertus jautienos mėsainius su brie sūriu ir karamelizuotais svogūnais.

Norėdami pasigaminti šį patiekalą namuose, pirmiausiai maltą jautieną sumaišykite su kapotu česnaku ir čiobreliu. Mėsą pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska bei pipirais.

Tuomet į įkaitintą keptuvę įpilkite balzamiko acto ir sudėkite smulkintus svogūnus. Pagardinkite juos druska ir leiskite apkepti. Apkepintus svogūnus atidėkite į šalį,  o tada ant grilio gerai apkepinkite smulkintas paprikas su česnakais ir petražolėmis.

Suformavę jautienos paplotėlius, juos apkepinkite. Apvertus, ant kiekvieno iš jų uždėkite po gabalėlį brie sūrio. Tuomet užklokite karamelizuotais svogūnais ir uždėkite kreminiu sūriu pagardintą bandelę. Leiskite viskam sušilti.

Beliks suformuoti mėsainius: ant apatinės bandelės dėkite šviežią salotą, pomidorą, keptas paprikas ir jautienos maltinius. Skanaus!

„La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Drabužių kūrėja G. Gineikaitė prisiminė verslo pradžioje padarytas klaidas: „Nereikia atvira širdimi pasitikėti žmonėmis“

confident-noyce

81-erių Salomėja pasiryžo įgyvendinti savo svajonę: „Aš noriu vėl gražiai šypsotis“

confident-noyce

Netikėtas atlygis: A. Martinėnas-Vudis ir konservuotų burokėlių istorija

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau