11.1 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 20 birželio, 2024

A. Bružas atskleidė, kodėl kelionėse ragauja viską, ką tik jam pasiūlo: nuo šikšnosparnių iki balandžių

AutoriusjpFototomas petrovskis

Audrius Bružas garsėja ne tik savo vaidmenimis ir improvizacijomis, bet ir puikiu humoro jausmu – žinomas vyras geba pralinksminti kone kiekvieną. Ne išimtis ir TV3  kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ vedėja Ilona Juciūtė. Šį šeštadienį susitikusi su Audriumi, ji ne tik juoksis iš daugybės linksmų jo istorijų, bet ir bus nustebinta dar negirdėtais pasakojimais apie aktoriaus keliones, gyvenimą ir, žinoma, maistą.

Kaip ir visi laidos svečiai, Audrius atskleis savo tris mėgstamiausius ingredientus, iš kurių virtuvės šefei teks sukurti patiekalą ir pagaminti jį kartu su savo svečiu. Šįkart Ilonai teks nelengva užduotis, nes visi aktoriaus mėgstami ingredientai yra be galo skirtingi ir sunkiai derantys tarpusavyje. Tai – juoda duona, rauginti kopūstai ir avokadas.

Nepaisant iššūkio, virtuvės šefė sumąstys Audriui iškepti raugintų kopūstų blynelių, prie kurių paruoš intriguojantį garnyrą su avokadu ir juoda duona. Bus panaudoti visi aktoriaus mylimiausi ingredientai! O Audrių pažinti ne tik iš jo profesinės, bet ir kulinarinės pusės bus labai įdomu ne tik laidos vedėjai, bet ir žiūrovams.

Gaminti nemėgstantis Audrius laidoje prisimins ir itin jaukių istorijų iš savo vaikystės. „Prisimenu, kad visada valgydavau ir miksuodavau viską, ką rasdavau šaldytuve. Atsikasdavau dešrelės, duonos, pasiimdavau majonezo, pomidorų padažo ir viską valgydavau kartu. Žinoma, man nereikėjo gaminti, nes mano mama puikiai ruošdavo maistą. Man visada labai patikdavo burokėlių sriuba, mėgau ir raugintų kopūstų, tačiau jie man labiau tikdavo patušinti prie šonkauliukų. Mama visada palikdavo paruoštos sriubos ar kokių kotletukų, todėl grįžus iš mokyklos, visuomet pataikydavau ant karštų pietų“, – prisiminimais dalinsis Audrius.

O kokius sentimentus jam kelia trys mėgstamiausi ingredientai? „Juoda duona yra atėjusi iš mano vaikystės. Tada ji nebuvo tokia skani, bet mano diedukas nuolat sakydavo: „Valgyk mėsą su duona – bus sočiau“. Ir tai tapo mano įpročiu. Prisimenu, kad vienu gyvenimo momentu duona kainavo taip pigiai, kad mes ją pirkdavome maišais, ir net duodavome valgyti karvėms. Buvo tikrai keistas gyvenimo fragmentas ir perėjimas į nepriklausomybės laikus. Kalbant apie avokadą, man labai įdomus jų sezonas, nes nesuprasi, kada čia pas mus Lietuvoje jie atsiranda ir iš kur atkeliauja. Kartais jie būna labai žali, o tokių aš labai nemėgstu. Man patinka minkštas, kreminis avokadas – tuomet jis būna skaniausias“, – apie ingredientus pasakos Bružas.

Praėjusį sekmadienį TV3 televizijoje startavo jau 3-iasis kelionių šou „Metam monetą“ sezonas. Kartu su kolega Leonardu Pobedonoscevu, Audrius į eterį sugrįžo su dar daugiau nuotykių bei įdomiausiomis, naujausiomis ir įspūdingiausiomis kelionių kryptimis.

Apie naują sezoną, aplankytas šalis ir nematomą aktoriaus profesijos pusę, laidoje daugiau papasakos ir pats Bružas. „Šį sezoną lankysimės Stambule, Sardinijoje ir daugybėje kitų vietų. Nesinori visko išduoti, bet kaskart vyksime į vis nuostabesnius ir įvairesnius pasaulio kampelius. Šios kelionės yra tikrų tikriausia dovana ir džiaugsmas“, – atviraus garsus aktorius.

Kaip ir praėjusiais metais, kiekvienos kelionės pradžioje, tik atvykus į naują vietą, Bružas ir Leo išbando savo laimę mesdami monetą. Būtent ji nulemia, kuris vedėjas mėgausis turtuolio gyvenimu ir galės sau leisti viską, o kuris turės visą savaitgalį praleisti vos su 100 eurų. Kalbėdamas apie šį projektą, improvizacijų meistras neslėps, kad, deja, dažniausiai jis šalį turi pažinti skurdžiau pramogaujančio rolėje…

„Dažniausiai moneta man iškrenta taip, kad ubagėlio rolėje būnu aš… Tačiau aš esu paprašaika – moku žmonių išprašyti. O kadangi dar esu ir darbštus, pasisiūlau kažką išplauti ar padaryti kitokį darbą – taip mane ne tik įdarbina, bet ir duoda pigiau gyventi ar skaniai pavalgyti. O jei savaitgaliui tampu turtuoliu, tuomet prabangiems dalykams tikrai netaupau. Jei turi pinigų, juos leidi, jei ne – neleidi. Laimingas esi tada, kai išgyveni su tuo, ką turi“, – pasakos Audrius.

Keliaujant ne tik susipažįstama su kitos šalies kultūra, žmonėmis ir istorija, bet ir paragaujama daug skanaus maisto. O ką keisčiausio ir įsimintiniausio kelionėse yra ragavęs A. Bružas?

„Laidoje mūsų tikslas nėra žiūrėti, kam pasisekė, o kam ne. Mes stengiamės parodyti žiūrovams, kad yra visiškai nesvarbu, ar esi turtingas, ar keliauji tik su 100 eurų kišenėje – tu vis tiek gali pamatyti daug gražių ir įdomių dalykų, smagiai praleisti laiką ir atrasti tai, ko dar nesi išbandęs. Kalbant apie mane, keliaudamas aš mėgstu ragauti viską, ką tik man pasiūlo, nes tai yra labai įdomu. Esu valgęs net šikšnosparnį ir balandį! Nežinau, ar pastebėjote, bet Katedros aikštėje po mūsų kelionių tikrai sumažėjo balandžių…“ – juokaus A. Bružas.

O kol Ilona ir Audrius juoksis iki ašarų bei gamins savo gardų patiekalą, virtuvės šefas Robertas Svetlauskas paruoš taip pat skanų, sotų ir vegetarams tinkantį karį su baltymų kubeliais.

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Geriausios kelionės J. Smoriginui prasidėjo sulaukus 68-erių: „Peržengus baimes ir kompleksus, atjaunėji 10 metų“

confident-noyce

Aktorius D. Petkevičius – apie naują šeimos narį: „Dar neišmokome į užsienį keliauti kartu“

confident-noyce

L. Suodaičio debiutas televizijoje – jau šeštadienį: sulaukė netikėto kolegų krikšto

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau