14.6 C
Panevėžys
Sekmadienis, 29 rugsėjo, 2024

Iš Latvijos neteisėtai pasišalinę du indai Vakarų Europą tikėjosi pasiekti traukiniais

AutoriusJPFotoVSAT

Iš tarptautinio traukinio Ryga–Vilnius pasieniečiai išsodino du jaunus Indijos piliečius, pasiprašiusius prieglobsčio Latvijoje, bet neteisėtai keliaujančius Vakarų Europos link.

Ketvirtadienio pavakarę, siekdami užkardyti neteisėtą antrinę migraciją per Lietuvą, VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos bei Migracijos skyriaus pareigūnai patikrino iš Latvijos atvykstantį tarptautinį traukinį Ryga–Vilnius. Patikrinimas buvo vykdomas traukiniui važiuojant maršruto atkarpoje Joniškis – Šiauliai. Du juo važiavę užsieniečiai neturėjo dokumentų, suteikiančių teisę atvykti ir būti Lietuvoje.

20-ies ir 25-erių Indijos piliečiai pasieniečiams pateikė Latvijos prieglobsčio prašytojo pažymėjimus. Jaunesnis migrantas dar turėjo latvišką elektroninę asmens tapatybės kortelę. Abiejų indų pateikti pažymėjimai ir kortelė nesuteikia teisės atvykti ir būti Lietuvoje: ant šių dokumentų latvių ir anglų kalbomis nurodyta, kad kelionėms jie negalioja.

Traukiniui atvykus į Šiaulių geležinkelio stotį, VSAT pareigūnai Indijos piliečius išlaipino ir pristatė į Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardą. Įvertinus surinktą informaciją ir vadovaujantis Lietuvos įstatymais, priimtas sprendimas užsieniečius laikinai apgyvendinti viename iš Pagėgių pasienio rinktinės padalinių, nesuteikiant teisės laisvai judėti Lietuvos teritorijoje. Tolesnį tyrimą atliks minėtos rinktinės Migracijos skyriaus pareigūnai.

Paprastai panašiais atvejais neteisėti migrantai grąžinami Latvijos pasieniečiams.

Indijos piliečius, neteisėtai kirtusius sieną iš Baltarusijos, sulaikė Latvijos pasieniečiai. Tuomet indai toje šalyje pasiprašė prieglobsčio. Kol nagrinėjami jų prašymai, neteisėti migrantai neturėjo teisės išvykti iš Latvijos. Neabejojama, kad jų kelionės tikslas – pasiekti kurią nors Vakarų Europos valstybę.

Ši schema, kai į ES besibraunantys migrantai prašo prieglobsčio pirmoje bendrijos valstybėje, o pradėjus tokias procedūras ieško progų sprukti į Vakarų Europą, yra dažnai jų naudojama. Latvija ir Lietuva neteisėtų migrantų planuose tėra tranzitinės valstybės.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė latvį, į Vokietiją vežusį tris somaliečius

confident-noyce

Pasieniečiai nutraukė šešių neteisėtų migrantų kelionę į Vakarų Europą

confident-noyce

Migracijos departamento vadovė apie didėjantį studentų iš trečiųjų šalių skaičių: kai kurios mokyklos vietas pardavinėja

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau