3.9 C
Panevėžys
Antradienis, 23 balandžio, 2024

„Sodra“ teigia neinicijuojanti „Belorus“ sanatorijos bankroto

AutoriusSniegė Balčiūnaitė (BNS)FotoBNS

Baltarusijai priklausančios ir Europos Sąjungos (ES) sankcijų sulaukusios Druskininkų sanatorijai „Belorus“ už šių metų sausį-vasarį nesumokėjus dalies įmokų „Sodrai“, pastaroji gali inicijuoti sanatorijos bankrotą, mano jos darbuotojų advokatas. Tačiau „Sodra“ tai neigia. 

„Buvo gautas raštas dėl priverstinės hipotekos nustatymo. Areštuotas sanatorijos turtas. Prašoma papildomų duomenų, koks sanatorijos turtas, iš ko matome, kad „Sodra“ ketina inicijuoti bankroto bylos iškėlimą“, – pirmadienį Seimo Socialinių reikalų ir darbo bei Užsienio reikalų komitetų bendrame posėdyje teigė advokatas Justas Čobotas.

Tuo metu „Sodros“ direktoriaus pavaduotojas Ježis Miskis sako, kad sanatorijai bankrotas nėra inicijuojamas.

„Kol kas ketinimų iškelti bankroto bylą neturime (…) Nė viename dokumente to nebuvo pasakyta“, – sakė jis.

Pasak J. Čoboto, sanatorija, neturėdama finansavimo iš Baltarusijos biudžeto, negali veikti ir atsiskaityti su darbuotojais, šilumos tiekėjais, kitų komunalinių paslaugų teikėjais.

Sanatorijos sąskaitą įšaldęs „Swedbank“ yra nurodęs, kad neleis disponuoti į ją įplaukusiomis Baltarusijos biudžeto lėšomis.

Kitas sanatorijos darbuotojų advokatas Andrius Krištopavičius sako, kad sanatorija sutinka su visomis kontrolės sąlygomis, kaip būtų naudojamos lėšos.

J. Čobotas taip pat nurodė, kad sanatorija už šių metų sausį ir vasarį jau yra darbuotojams išmokėjusi 137 tūkst. eurų, o mokesčių pervesta beveik 80 tūkst. eurų. Tačiau liko nesumokėta 162 tūkst. eurų atlyginimų, 96 tūkst. eurų įmokų „Sodrai“ bei kitų mokesčių.

J. Miskis parlamentarus informavo, kad darbo santykius jau nutraukė aštuoni darbuotojai.

„Belorus“ priklauso Baltarusijos prezidento reikalų valdybai. Jai vadovauja Viktoras Šeimanas, esantis ES sankcijų sąraše.

Bankas „Swedbank“ sanatorijos sąskaitas įšaldė pernai gruodį. Po to Seimas priėmė įstatymą, kuris numatė vienkartines išmokas sanatorijos darbuotojams.

Sanatorijoje „Belorus“ dirba apie 390 žmonių, iš jų apie 350 yra Lietuvos piliečiai.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Apie 200 tūkst. gyventojų „Sodrai“ skolingi 234 mln. eurų PSD įmokų

confident-noyce

Ministerija siūlo leisti išmokoms iš valstybės biudžeto naudoti „Sodros“ lėšas

confident-noyce

Vienišo asmens išmoką gauna 230 tūkstančių žmonių: ji skiriama be prašymo

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau