24.5 C
Panevėžys
Trečiadienis, 28 liepos, 2021

3 paprasti būdai, kaip paruošti lašišą: nuo sumuštinių iki prabangaus restorano lygio patiekalų

AutoriusJPFotoFREEPIK.COM

Vasarą norisi ne tik rinktis lengvesnius patiekalus, bet ir tokius, kurie maloniais vakarais lauko terasoje nustebintų svečius. Būtent tokius receptus šįkart siūlys ir profesionalūs TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai.

Praėjusį kartą Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis gamino patiekalus su karpiu, o šįkart jie bandys „prisijaukinti“ lašišą.

„Lašišą esame valgę įvairiomis formomis – ir su salotomis, ir kepę kepsnius, tačiau šiandien pagaminsiu kapotos lašišos žuvainį“, –  savo originalų patiekalą laidoje Vylius.

Virtuvės šefas liks ištikimas sau ir lašišą keps ant pamėgto grilio: „Patiekalui mums reikės lašišos filė, kurią susikaposime su peiliu. Į vidų įdėsime imbiero, citrinos, Vorčesterio padažo, o vėliau tokius lašišos kotletukus pakepinsime.“

Tiesa, kepant žuvį ant grilio, anot virtuvės šefo, svarbi viena taisyklė: „Visuomet rekomenduoju per daug nekelti temperatūros. Kitu atveju, žuvį labai greitai išdžiovinsite“.

Taip pat laidoje Vylius išduos, koks padažas padės dar labiau sušvelninti žuvainio skonį. Rezultatas nustebins ir Mindaugą Rainį, ir patį virtuvės šefą – šis prisipažins, jog puikus žuvainio skonis privertė jį didžiuotis.

Kitas virtuvės šefas Tomas ruoš lašišos kapotinį. Kaip visuomet iš pažiūros nesuderinamus skonius sujungiantis vyras ir vėl nustebins savo originaliais pasirinkimais. Šįkart savo patiekalą jis gardins rabarbarais, o papildomai naudos krapus, druską, alyvuogių aliejų, žirnelius bei ridiką.

Tomas pasakos, kad jo kapotiniui lašišos galima būtų ir nerūkyti, valgyti žalią, tačiau yra priežastis, kodėl jis pasirinko daryti kitaip. „Vasarą, lauke, kai turime kepsninę, norisi įnešti lengvo dūmo skonio. Marinatui naudosime alyvuogių aliejų ir druską, o tada viską išmaišysime. Nedėsiu daugiau jokių kitų prieskonių“, – paprastą paruošimo būdą atskleis jis.

Šioje „La maistas“ laidoje žiūrovų laukia papildoma staigmena – dar vieną būdą, kaip pagaminti lašišą, parodys ir trečias, „Karpynės“ virtuvės šefas Kęstutis. Jis ruoš žuvį su marinuotais ir karamelizuotais pankoliais, obuoliais ir melionais.

Net trys gardūs būdai, kaip paruošti lašišą – jau šį sekmadienį, 9.30 val. per TV3


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.


PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Naujasis TV3 sezonas kviečia švęsti unikalumą be būtinybės kažkam įtikti: visi mes – „skirtingai nuostabūs“

confident-noyce

Pirmadienio lietuvių olimpiečių startai: visas dėmesys – buriuotojams ir plaukikams

confident-noyce

Pokalbių ir muzikos šou „Mano daina“ laukia itin asmeninė M. Vitulskio istorija

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau