2.3 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 18 balandžio, 2024

Kybartuose muitininkai sulaikė cigarečių kontrabandos už beveik 2 mln. eurų

Kybartų kelio poste muitininkai sulaikė rūkalų kontrabandos už beveik 2 mln. eurų, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Iš Rusijos, Karaliaučiaus srities, vilkiku „Renault“ atvažiavęs Rusijos pilietis S. M., muitinėje deklaravo vienai Kauno rajono įmonei gabenantis plastiko granulių krovinį.

Patikrinus vilkiką mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, pareigūnams kilo įtarimų, kad vežamos visai kitokios prekės.

Atidarius vilkiko duris muitininkai rado cigarečių dėžes, net nebuvo bandyta jų slėpti.

Pirminiais duomenimis, vilkike vežta mažiausiai 653 tūkst. pakelių rusiškų cigarečių „New Line NL“.

Vairuotojas sulaikytas dviems paroms, Muitinės kriminalinė tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais
apmokestinamomis prekėmis.

„Muitinės pareigūnai jau nuo 2018 metų fiksuoja cigarečių kontrabandininkų suaktyvėjimą Lietuvos pasienyje su Rusijos Karaliaučiaus sritimi“, – rašoma pranešime.

Muitinės duomenimis, 2017 metais pasienyje su Rusija sulaikytas 1 proc. visų kontrabandinių cigarečių, 2018 – 11 proc., o šiais metais – 40 procentų.

Į Lietuvą vežama cigarečių kontrabanda dažnai maskuojama oficialiai gabenamais medienos ar plastiko gaminių kroviniais.

Didžiausia nelegalių rūkalų kontrabanda pasienyje su Rusija šiais metais sulaikyta vasario 1 dieną, Kybartų kelio poste įkliuvo vilkikas su 675 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Muitinė pradės tyrimą dėl „Vičiūnų“ grupės įmonės veiklos: vertins duomenis dėl galimų sankcijų pažeidimų

confident-noyce

Muitinė sulaikė į Baltarusiją gabentą 26 tūkst. eurų vertės automobilį

confident-noyce

Sulaikytas Baltarusijos pilietis neteisėtai gabenęs elektroninių cigarečių skystį

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau