1.9 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 18 balandžio, 2024

R. Račkauskas: „Toliau dirbsime tam, kad Panevėžys būtų miestas, kuriame norisi gyventi“

Apie sekmadienį vyksiančius rinkimus – pokalbis su kandidatu į mero postą Ryčiu Račkausku.

Jau šį sekmadienį rinkimai. Kokios nuotaikos Jūsų komandoje?

Nuotaikos darbingos ir pozityvios. Rinkimų kampanijos laikotarpiu išgirdome visus kandidatus. Tie, kurie apskritai bandė ką nors siūlyti, kalbėjo apie tai, ką mes nuosekliai dirbame visą kadenciją. Kitaip tariant, pripažino, kad mūsų komanda yra teisingame kelyje.

Iš tiesų, esame padarę didelį įdirbį. Mūsų išskirtinumas – ne žadanti, o rezultatyviai dirbanti, į vykstančius procesus įsigilinusi komanda. Pakeliui į rinkimus ją dar sustiprinome.

Todėl kviečiu visus gerai pagalvoti: ar verta įsibėgėjusius darbus patikėti tiems, kuriems viskas bus nauja ir nebūtinai iki galo suprantama, ar sudaryti galimybę tęsti juos pradėjusiai komandai.

Dažnai pasigirsta klausimas: kas Jūsų prioritetas?

Mūsų prioritetas – panevėžietis. Kad jaustųsi gerai, turi būti visapusiškai pasirūpinta jo poreikiais. Tiksliausia būtų sakyti, kad mūsų tikslas – kompleksiškas miesto atnaujinimas. O tai apima labai daug sričių: nuo sistemingo sąlygų jaunoms šeimoms gerinimo iki miesto infrastruktūros projektų įgyvendinimo, nuo strateginių miesto krypčių vystymo iki kokybiško laisvalaikio.

Dirbome ir toliau dirbsime tam, kad Panevėžys būtų miestas, kuriame norisi gyventi, sieti su juo savo ir savo vaikų ateitį, gyvenimas kuriame – patogus ir kokybiškas.

Netyla kalbos apie rinkėjų klaidinimą, neva negalėsite dalyvauti rinkimuose, negana to, bandoma nuteisti be teismo – siekiama įtikinti žmones Jūsų kaltumu ir taip įtakoti būsimų rinkimų rezultatus.

Iš tiesų, tokie gandai gana plačiai skleidžiami. Deja, rinkimų agitaciją kiekvienas vykdo pagal savo etikos ir moralės įsitikinimus. Tačiau netiesa yra netiesa. Galbūt kai kuriems oponentams tai yra vienintelis ginklas, patiems neturint ką pasiūlyti miestui.

Neabejoju, kad panevėžietis yra išmintingas ir sugeba atskirti grūdus nuo pelų. Tik Jūsų palaikymas rinkimuose padės nugalėti tokiais būdais veikiančius politikus.

Pakartosiu tai, ką sakau nuo pat šio tyrimo pradžios: visa ši istorija turi aiškų politinį pamušalą, siekiant diskredituoti mane ir visokeriopai apsunkinti  galimybes būti perrinktam antrai kadencijai. Negaliu nesutikti su paplitusia tarp panevėžiečių nuomone, kad, deja, teisėsaugos struktūros tapo dar vienu, neįrašytu į biuletenius rinkimų dalyviu.

Patvirtinu: rinkimuose dalyvauju ir, pagal galiojančius įstatymus, juose dalyvauti niekas negali sutrukdyti.

Kokių rinkimų rezultatų tikitės?

Žinoma, į rinkimus einame laimėti. Tačiau svarbiausia čia ne kokios nors asmeninės pergalės, o pergalė Panevėžiui – galimybė atnaujinti mūsų miestą. Esame patirtį ir įdirbį turinti komanda, ateinanti ne mokytis ar eksperimentuoti, o nuosekliai tęsti pradėtus darbus. Kuo stipresnė ir didesnė ji bus Taryboje, tuo greičiau pasieksime užsibrėžtus tikslus.

Todėl kviečiu visus kuo aktyviau balsuoti. Išlikime bendruomeniški, išlikime savo miesto patriotais – nepalikime kitiems nuspręsti, kaip ateinančius ketverius metus atrodys mūsų miestas.

Politinė reklama bus apmokėta iš visuomeninio rinkimų komiteto „Atsinaujinančiam Panevėžiui“ rinkimų sąskaitos. Užs. Nr. JPR016.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

I. Šimonytė prisistatinėti rinkėjams regionuose neketina, prognozuoja nuobodžią kampaniją

confident-noyce

Likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų – pokyčiai reitingų lentelėje

confident-noyce

G. Nausėda apie paramą socialdemokratams: nieko vieni kitiems nepažadėjome

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau