2023 m. Europos kino mugės dėmesio centre – Baltijos šalys

AutoriusJPFotoAUDRIUS SOLOMINAS

Kultūros viceministrė Daina Urbanavičienė dalyvavo 75-ojo tarptautinio Kanų kino festivalio renginiuose ir darbiniuose susitikimuose, taip pat pasirašant Baltijos šalių kino institucijų susitarimą su Europos kino mugės (European Film Market) atstovais. Juo susitarta 2023 m. Berlyno kino festivalio metu vyksiančioje Europos kino mugėje akcentuoti Baltijos šalis – Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino menas ir industrijos bus plačiai pristatomos specialioje „Country in Focus“ programoje.

„Kitais metais Berlyne Baltijos šalių kino industrijos gaus išskirtinę matomumo ir medijų platformą. Tai neabejotinai padidins šių valstybių kino industrijų žinomumą, padės įtvirtinti savo pozicijas tarp Europos kino profesionalų. Lietuvai, kaip ir daugumai kitų šalių, Europos kino mugė yra vienas pagrindinių metų kino renginių, svarbus ne tik europiniu, bet ir pasauliniu mastu“, – sako kultūros viceministrė.

D. Urbanavičienė lankėsi Kanų kino festivalio Lietuvos stende, kviečiančiame lankytojus susipažinti su lietuviško kino naujienomis ir palankiomis filmų gamybos sąlygomis Lietuvoje, pabrėžiant itin sėkmingus pelno mokesčio lengvatos filmų gamybai mūsų šalyje rezultatus. Lietuva taip pat prisidėjo prie Ukrainos, kuriai Kanų kino festivalyje skiriamas ypatingas dėmesys, paviljono įrengimo.

Viceministrė dalyvavo Ukrainoje nužudyto režisieriaus Manto Kvedaravičiaus filmo „Mariupolis 2“  premjeroje, taip pat susitiko su naujuoju Kanų festivalio mugės vadovu Guillaume‘u Esmiolu, Lietuvos kino industrijos atstovais, Ukrainos filmų kūrėjais.

Kanuose kultūros viceministrė D. Urbanavičienė kartu su Latvijos, Estijos ir kitų šalių kultūros ministrais dalyvavo susitikime su Europos vidaus rinko komisaru Thierry Bretonu. Susitikime akcentuota būtinybė užkirsti kelią Rusijos karo propagandai ir dezinformacijai, taikant sankcijas jų skleidimo priemonėms ir remiant Ukrainos žiniasklaidą.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

BAFTA kino apdovanojimuose triumfavo „Openheimeris“

confident-noyce

Geriausi 2023 metų filmai: 5 kino industrijos šedevrai, kuriuos galite išvysti ir namuose

confident-noyce

Tarp Europos kino apdovanojimų laureatų – Lietuvos prodiuserė U. Kim

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau