3.9 C
Panevėžys
Antradienis, 23 balandžio, 2024

2021 metų vonios kambario interjero tendencijos

AutoriusJPFotoORGANIZATORIŲ

Šiais laikai visi norime, kad mūsų vonios kambarys būtų funkcionalus, atrodytų šiuolaikiškai ir, svarbiausia, būtų vieta, kurioje galėtume atsipalaiduoti ir skirti laiko sau. Arsan.lt eskpertai aptars keletą 2021 metų vonios kambario tendencijų, kurios padės jums visa tai pasiekti.

Nors naujausių tendencijų sekimas ir jų pritaikymas nėra garantija pasiekti nesenstantį dizainą, manome, kad jos yra pakankamai modernios, kad dar ilgus metus atrodytų skoningai.

Atpalaiduojanti aplinka

Nuo kvapiųjų žvakių iki prabangių detalių – yra daugybė būdų, kaip sukurti savo pačių SPA primenančią aplinką. Vonios kambarys dabar yra kur kas daugiau nei tiesiog funkcinė erdvė. Didelė dalis žmonių nori sukurti savo svajonių oazę, kurioje jie galėtų mėgautis privatumu, maksimaliu komfortu ir atsipalaidavimu.

Tokią atmosferą galima sukurti neįdėjus daug pastangų, pavyzdžiui, uždegti aromatinę žvakę ar apsivilkti šiltą chalatą. Na, o jeigu norite maksimaliai turėti į SPA panašias patirtis, rekomenduojame atkreipti dėmesį į masažuojančius dušus, hidromasažines vonias ar net garines pirtis.

SPA aplinka taip pat siejama su prabanga. Yra daugybė prabangiai atrodančių dušo kabinų aukso spalvos profiliais, vandens maišytuvų su krioklio imitacija ar laisvai pastatomų vonių, kurios dažnai tampa erdvės židiniu. Dar niekada nebuvo taip paprasta savo vonios kambaryje būti arčiau gamtos.

Pačią aplinką galite papuošti natūraliomis medžiagomis: augalijos, akmenų ar medienos akcentais.

Tendencingos spalvos

Vonios kambariuose dabar mažiau apsiribojama klinikine balta spalva, poliruota keramika ir chromuotais paviršiais. Vietoj to, žmonės nebijo eksperimentuoti ir į vonios kambarį įnešti išskirtinumo pojūtį.

Moderniuose vonios kambariuose dažnai galima sutikti juodos spalvos akcentus: maišytuvus, dušo kabinas ir kitą vonios įrangą, kuri suteikia beribės erdvės ir išskirtinumo pojūtį. Tamsus interjeras simbolizuoja eleganciją ir prabangą. Ši spalva dera beveik prie visko, todėl darniai įsilieja prie kitų vonios elementų. Galite būti tikri, kad toks pasirinkimas dar ilgai nepabos ir  išliks tendencingas.

2021-ais metais šiuolaikiškuose vonios kambariuose vis dažniau bus galima sutikti spalvotą keramiką: dominuos žemiškos spalvos, tokios kaip chaki, ruda, dramblio kaulo, antracito ir kitos panašios spalvos. Šie pasteliniai akcentai yra pakankamai universalūs, lengvai priderinami ir neužgožiantys kitų interjero detalių.

Vistik nėra vienos taisyklės, kokias spalvų schemas naudoti. Svarbiausia, kad jums patiems šie spalviniai sprendimai būtų patrauklūs akiai ir vonios kambaryje jaustumėtės jaukiai ir patogiai.

Minimalizmas

Minimalistinė estetika džiugina ir ramina akis, todėl jau keletą metų iš eilės interjero dizaineriai projektuoja, būtent tokio stiliaus, vonios kambarius. Paprastos, simetriškos linijos sukuria gaivią, tvarkingą aplinką. Buvimas neperkrautoje erdvėje puikiai tinka dieną pradėti šviežia galva ar atsipalaiduoti prieš miegą. Taigi geriausia yra atsikratyti nereikalingų, erdvę apsunkinančių daiktų ir palikti tik tai, kas reikalingiausia. Ši tendencija ne tik kad akiai patraukli, o ir itin praktiška, leidžianti ilgus metus išlaikyti tvarkingą vonios kambarį.

Minimalistiškom erdvėm puikiai tinka berėmės dušo kabinos, sukuriančios erdvumo ir švaros pojūtį. Paprastos, tačiau patrauklios vonios, dušo kabinos, gyvatukai ir kiti įrenginiai gali būti visa erdvės puošmena, tačiau keli maži vazoniniai augalai ir dailiai suvynioti rankšluosčiai taip pat puikiai padeda išpildyti minimalistinį dizainą. Kambariniai augalai neapkraudami erdvės suteikia daugiau gyvybės ir atsveria tuščias erdves.

Tai dar ne visos 2021 metų vonios kambario interjero tendencijos, tačiau norint sukurti šiuolaikiškai atrodantį vonios kambarį, svarbiausia išlaikyti balansą tarp SPA primenančios atmosferos, prabangos, minimalizmo ir žemiškų pastelinių akcentų. Kartais užtenka pasitelkti stilingus vonios aksesuarus ir vonios kambarys atgimsta iš naujo.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Interjero dizainerė apie populiariausias valgomojo baldų tendencijas: kaip derinti ir pasirinkti tinkamiausius?

confident-noyce

Interjero dizainerė pataria, kaip įsirengti ankštą prieškambarį

confident-noyce

Interjero tendencijos pavasariui: grafiniai raštai, brangakmenių spalvos ir jaukūs melsvi atspalviai

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau