6.3 C
Panevėžys
Penktadienis, 19 balandžio, 2024

2018 m. vasaris buvo šeštasis šilčiausias vasario mėnuo stebėjimų istorijoje

NASA skelbia, jog 2018 metų vasaris buvo šeštasis pagal šiltumą vasario mėnuo per 138 moderniųjų stebėjimų metus.

Praėjęs mėnuo buvo +0,78°C šiltesnis už vidutinę vasario mėnesio temperatūra, fiksuotą laikotarpyje nuo 1951 iki 1980 metų. Vieninteliai šiltesni vasario mėnesiai fiksuoti 2016 (+1,34°C), 2017 (+1,12°C), 1998 (+0,90°C), 2015 (+0,87°C) ir 2010 (+0,79°C) metais.

NASA GISS komandos atliekama kasmėnesinė analizė apima viešai prieinamus duomenis, surinktus iš maždaug 6300 meteorologinių stočių visame pasaulyje, laivuose ir plūduruose įrengtų instrumentų, matuojančių jūros paviršiaus temperatūrą bei Antarktidos tyrimo stočių.

Modernieji globalios temperatūros stebėjimai bei fiksavimas prasidėjo 1880 metais, o iki tol atlikti stebėjimai nelaikomi reprezentatyviais, nes apėmė nepakankamą planetos plotą. Kasmėnesinės analizės kartais yra papildomos, gavus naujų duomenų, dėl ko gali kisti ir galutiniai rezultatai.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orų prognozė: temperatūra kils nenoriai

confident-noyce

ORAI: šilumos bus menkai

confident-noyce

Orų prognozė: prognozuojama menka šiluma, krituliai ir besikandžiojančios šalnos

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau